Domaće snage

Doček Nove godine u RS-u

Lifestyle / Flash | 01. 01. 2014. u 09:17 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dolazak Nove godine u jednom broju gradova u Republici Srpskoj proslavljen je na glavnim trgovina uz glazbu i vatromet, ali znatno skromnije nego ranijih godina.

Zbog krize u proračunima lokalnih zajednica izostao je javni doček 2014. u nekoliko općina, dok su se druge, poput Banje Luke i Doboja, odlučile samo za domaće glazbenike.

Na banjalučkom Trgu Krajine nastupili su Maja Tatić, "Balkan expres bend“, "Tu i tamo bend“ i "Krajiški trubači“, a u ponoć je Novu godinu simbolično najavio vatromet.

Mladi su se odlučili za kafiće, klubove i kućne zabave, a oni nešto stariji, zavisno od primanja za restorane, hotele i zimske centre, gdje je prednjačila Jahorina. Ali, najveći broj građana ostao je i slavio u svojim domovima, u skladu s primanjima.

U Prijedoru je za Novu godinu, na malom gradskom trgu, nastupio folk pjevač Slobodan Vasić, a za sve one koji su novogodišnju noć dočekali na otvorenom besplatno su posluženi sendviči i topli napici.

Na Jahorini su u novogodišnjoj noći bili popunjeni hotelski i ugostiteljski objekti, dok je na području Grada Istočno Sarajevo ispraćaj stare i doček nove godine na otvorenom organiziran u općini Istočno Novo Sarajevo, uz glazbu grupa "Akapulko" i "Atentat".

Paljane su na javnoj proslavi Nove godine zabavljali lokalni bendovi, dok su Trebinjci na Trgu slobode dočekali Novu godinu uz lokalne rock grupe HBŠ (Hor bečkih šnicala) i Krugovi u žitu, te pjevača narodne glazbe Duška Kuliša i Orkestar Mihaila Stojkanovića iz Priboja koji su pobjednici Sabora trubača u Guči.

U RS-u su 1. i 2. siječnja neradni dan, u petak, 3. siječnja se radi, a početak naredne sedmice, 6. i 7.1. ponovo su neradni dani za pravoslavne vjernike koji prazniju Božić. Za 9. siječnja ponovo se neće raditi u RS-u.

Kopirati
Drag cursor here to close