FHMZ

Do kraja svibnja promjenjivo vrijeme

Lifestyle / Flash | 15. 05. 2017. u 16:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nagle izmjene sunčanih razdoblja i lokalnih proljetnih pljuskova obilježje su proteklog razdoblja, a slično vrijeme zadržat će se i u prognoznom razdoblju od 15. do 31. svibnja.

Nešto nestabilnije razdoblje očekuje se u sljedeća dva dana sa intenzivnijim padalinama u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim krajevima Bosne, priopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) u novoj dugoročnoj prognozi.

Stabilnije vrijeme sa malim izgledima za povremeni lokalni pljusak prognozira se od 18. do 24. svibnja. Od 25. svibnja do kraja mjeseca izgledno je pogoršanje vremenskih prilika, pri čemu će postojati mogućnost za pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova.

Temperaturni režim u razdoblju od 15. do 24. svibnja imat će karakteristike pravog proljeća, sa jutarnjim temperaturama od sedam do 12 stupnjeva Celzijusa, u Hercegovini od 13 do 18 stupnjeva. Najviše dnevne temperature će biti relativno visoke, sa vrijednostima u Bosni od 20 do 25, u Hercegovini od 23 do 28 stupnjeva Celzijusa.

Krajem mjeseca će temperature biti u porastu u odnosu na prethodni period sa najnižim temperaturama od 10 do 15, u Hercegovini od 13 do 18 stupnjeva i najvišim dnevnim do 27, a u Hercegovini do 29 stupnjeva Celzijusa.

Kopirati
Drag cursor here to close