Uče o raznolikosti

Djeca iz mostarskih vrtića zajedno u posjeti vjerskih objekata

Lifestyle / Flash | 27. 03. 2015. u 15:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djeca iz 3 mostarska vrtića; Inkluzivni vrtić ''Sunčani most''- Diakoniewerk-Austrija, vrtić ''Zvjezdica'' - JU ''Dječiji vrtići Ciciban Mostar'' i vrtić ''Radobolja''- JU ''Dječji vrtići Mostar'', sa svojim odgajateljicama posjetila su ovih dana franjevačku crkvu u Mostaru, manastir u Žitomislićima i Karađozbegovu džamiju u Mostaru.

Ove posjete realizirane su u sklopu projekta ''Razgovarajmo o pravima'', koji sponzorira Veleposlanstvo SAD-a u BiH. Nositelj projekta je Inkluzivni vrtić ''Sunčani most''.

S velikom radoznalošću i pozornošću djeca su razgledala vanjski izgled vjerskih objekta i mnoge pojedinosti unutar svake bogomolje, priopćeno je iz vrtića Sunčani most.

''Vjerujemo da su djeca iz ovih susreta izišla obogaćena za spoznaje o tome da je život pun raznolikosti, da u svijetu u kojemu žive ima i nešto drukčijih od nas. Da ima i onih koji na nešto drukčiji način gledaju svijet oko sebe nego što ih mi vidimo u svojoj kući, u svojoj obitelji. I da to nije ništa neobično, dapače: da što više znamo o onima koji su po nečemu drukčiji od nas, to smo bogatiji i lakše ćemo razumjeti jedni druge i lakše se o svemu sporazumjeti'', navedeno je u priopćenju vrtića Sunačani most.

Ovim smo posjetama, kako je navedeno u priopćenju, vrtići su htjeli i nadaju se uspjeli, djeci pokazati da se ljudi trebaju truditi da se što bolje obavijeste jedni o drugima.

''Bogatstvo je u tome što ćemo uvažavati i poštovati različita mišljenja i osjećanja'', navedeno je u priopćenju.

Sljedeći korak je, kako kažu iz vrtića, organiziranje likovne radionice u kojoj će djeca kroz slikanje, modeliranje, skulpturu, izraziti dojmove o onome što su vidjela i doživjela. Nakon likovne radionice, Inkluzivni vrtić ''Sunčani most'', kao nositelj ovog projekta, organizirat će sedmodnevnu izložbu dječjih radova u jednoj od mostarskih umjetničkih galerija.

Kopirati
Drag cursor here to close