Žele lijepu budućnost

'Djeca - stubovi svijeta' pišu Federici Mogherini

Lifestyle / Flash | 27. 02. 2017. u 20:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje "Djeca - stubovi svijeta" uputili su pismo visokoj predstavnici za vanjsku politiku i sigurnost Federici Mogherini pred njen dolazak u Bosnu i Hercegovinu i od nje zatražili moralnu podršku u stvaranju ambijenta u kojem će djeca imati lijepu budućnost i postati stubovi na koje se čovjek, čovječanstvo može osloniti.

''Samo takvi možemo biti ključ stabilnosti u EU, oni koji će s ostalim, danas djecom, sutra kreirati uvjete življenja u EU, oni koji će se boriti za čovjeka u ljudskom biću, a to će biti najteža i najkompleksnija borba 21. stoljeća'', poručuju iz Udruženja.

Mole Mogherini i za pismo ohrabrenja za koje kažu da će biti pročitano u svakoj školi, ali i na trećem međunarodnom kongresu "Djeca - stubovi svijeta" koji će biti održan u ljeto ove godine o temi "Etika u filozofiji življenja - borba za čovjeka u ljudskom biću" i podtemi "Etika poslovanja - stop korupciji".

Naglašavaju da je Sonja Mosser (dok je bila izaslanica Vijeća Europe u BiH) potpisala Povelju kao počasna predsjednica Udruženja "Djeca-stubovi svijeta", a njihovi počasni članovi i potpisnici Povelje su i akademici Božidar Matić, Muhamed Filipović i Ljubomir Berberović.

Kopirati
Drag cursor here to close