tradicionalno i moderno

Dizajner iz Mostara oduševio kolekcijom namještaja 'Emina'

Lifestyle / Flash | 27. 11. 2015. u 14:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Adnan Šarić, mladi i perspektivni diplomirani inženjer arhitekture i magistar produkt dizajna, porijeklom iz Mostara, svojim neobično lijepim dizajnerskim idejama nastoji napraviti bh. brend koji će biti prepoznatljiv kako u BiH, tako i van granica naše zemlje.

Kako je ispričao za Faktor.ba, za svoj magistarski rad odabrao je specifičnu temu 'Transponiranje tradicionalnih bosansko-hercegovačkih enterijera u suvremeni dizajnerski izraz'.

"Ideja je bila pozvati se na našu tradiciju, da sačuvamo ono nešto izvorno i tradicionalno što će biti jednako prikladno i za današnje moderno vrijeme", rekao je Adnan i pojasnio da je pristup bio taj da se sačuva duh tradicionalne osmanske prostorije u kojoj se nalazilo minimalno namještaja s naglaskom na niski horizont, točnije nisko sjedenje.

Kako je ispričao dizajnirao je sećiju, klub stol, veliku i malu komodu, a kolekcija namještaja nazvana je 'Emina'.

"Dizajnirao sam namještaj tako da se koristi u sadašnjem vremenu, ali sa elementima tradicije, tako da su korišteni materijali kao što su drvo, inoks i staklo", rekao je Šarić i dodao da su spoj drveta, kao prirodnog materijala, te stakla i inoksa, kao materijala suvremenog doba, osnovna karakteristika njegove kolekcije.

Objasnio je da je nastojao pokazati da ispravan pristup kod materijalizacije i odabira materijala vodi do pravog rješenja, tako da nema lošeg materijala, nego samo loš odabir. Kako je rekao, njegov rad je već prepoznat na tržištu BiH, a nada se da će na sličan način reagirati i tržište van granica naše zemlje.

"Ećo Company je prepoznala kvalitet i autentičnost mog dizajna, te su već napravili pokazne modele klub stola, velike i male komode", pohvalio se i dodao kako misli da se već nalazi na dobrom putu da ostvari svoj cilj, te da je sve biliže ostvarivanju zacrtane ideje o predstavljanju bh. brenda koji će biti prepoznatljiv u svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close