Skok u Miljacku

Dino Bajrić pobjednik prvih skokova na Bentbaši

Lifestyle / Flash | 23. 08. 2015. u 06:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za sport i rekreaciju "Sport Active" organiziralo je na starom kupalištu Bentbaša u Sarajevu Prvo međunarodno natjecanje u skokovima u vodu.

Pred više tisuća gledatelja, 19 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine i Srbije skakalo je u rijeku Miljacku sa improvizirane platforme visine 15 metara.

Natjecatelji su skakali tradicionalnim stilom "lasta" dvije serije, a prvo mjesto osvojio je Sarajlija Dino Bajrić, koji je bio i inicijator ovog natjecanja. Drugo mjesto zauzeo je Danko Dangubić iz Konjica, a treće Aleksandar Aleksić iz Užica (Srbija).

''Obzirom da Sarajlije nisu imale priliku gledati skokove u vodu u našem gradu, bila mi je želja da sugrađane upoznam bolje s ovim sportom. Na Bentbašu smo doveli najbolje skakače iz regije.

Nakon Konjica, Banje Luke, Višegrada, Mostara i Jajca, ljubitelji ovog sporta u BiH imali su priliku gledati "letove" i u Sarajevu, a nekada popularno kupalište ponovno je bilo u fokusu javnosti'', kazao je Bajrić.

U revijalnom dijelu natjecanja šest sudionika izvelo je figurativne skokove, koji bi, po Bajrićevim riječima, od naredne godine trebali biti uvedeni u natjecateljski program.

Namjera organizatora je iduće sezone na Bentbaši postaviti platformu na visinu od 17 metara, kako bi nekadašnje kupalište imalo jednu od najviših skakaonica u BiH, uz mostarski Stari Most i vodopad u Jajcu.

Kopirati
Drag cursor here to close