Sarajevo-Inn Grunewald

Dašak BiH u Njemačkoj

Lifestyle / Flash | 22. 05. 2015. u 16:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Boksački prvak Muamer Hukić alias Marco Huck samo je jedan u nizu uspješnih sportaša koji je nedavno u Berlinu imao priliku uživati u ugodnom, pravom domaćinskom ambijentu restorana 'Sarajevo-Inn Grunewald'.

Ovaj jedinstveni restoran u Berlinu, upečatljiv i primamljiv ne samo Bosancima i Hercegovcima u Njemačkoj, već i Nijemcima i brojnim turistima, nosi duh Bosne i tradicionalne kuhinje.

Vlasnik Mirsad Fikić, estradni radnik i biznismen s adresom Njemačkoj, koji u ovoj državi organizira uspješne koncerte bh. i regionalnih zvijezda, je nedavno, kako je i najavljivao prošle godine, počeo s radom ovog restorana jer je želio BiH na pozitivan, onaj gurmanski način promovirati i približiti strancima.

''Donio sam dašak Bosne u Njemačku. Osmijesi na licu gostiju i pohvale na račun kuhinje najbolji su pokazatelj da sam na pravom putu i da je ideja o restoranu bosanske kuhinje u Berlinu dobra stvar. Pored sportaša česti su nam gosti istaknuti njemački političari, ali i moji prijatelji sa estrade. Posebno me je obradovao dolazak legendarnog Halida Bešlića koji je rekao da su nam ćevapi kao najbolji sarajevski'', kazao je Mirsad Fikić.

U ponudi restorana, brojnim domaćim bh. specijalitetima poput pite ispod sača, janjetine, ćevapa, begove čorbe, bosanskog lonca, sogan dolme, japraka, ali i omiljenih slastica- baklave i halve, da sada su uživali i mnogi bh. reprezentativci i sportaši, naši estradnjaci poput Halida Bešlića, poznati biznismeni, no i Nijemci i turisti iz drugih zemalja, koji za njega imaju samo riječi hvale.

Kopirati
Drag cursor here to close