Danas se obilježava Međunarodni dan mladih
Interkulturalno učenje
OBJAVA: Subota, 12. kolovoza 2017. 20:40
IZVOR: Bljesak.info/H
AUTOR: Z.S.
Danas se obilježava Međunarodni dan mladih
0

Ove godine posvećen je doprinosu mladih sprečavanju sukoba i njihovoj transformaciji do mirnih ishoda, kao i socijalnoj pravdi, uključenosti i održivom miru

Međunarodni dan mladih obilježava se svakog 12. kolovoza od 2000. godine odlukom Opće skupštine UN-a.

Ove godine posvećen je doprinosu mladih sprečavanju sukoba i njihovoj transformaciji do mirnih ishoda, kao i socijalnoj pravdi, uključenosti i održivom miru.

Čestitajući mladima na zapadnom Balkanu Međunarodni dan mladih, Regionalni ured za suradnju mladih sa sjedištem u Tirani pozvao je u priopćenju mlade u regiji da iznesu ideje koje bi pridonijele promicanju suradnje, pomirbe i uzajamnog razumijevanja u regiji putem razmjena mladih i interkulturalnog učenja.

Ured je pritom najavio svoj prvi javni natječaj za listopad ove godine. Više informacija o tom natječaju bit će objavljeno uskoro na internetskoj stranici RYCO-a.

RYCO je neovisna institucija koju je osnovalo šest država zapadnog Balkana – Albanija, BiH, Kosovo, Makedonija, Crna Gora i Srbija u cilju promicanja duha pomirbe i suradnje među mladima u regiji putem programa razmjene. Sporazum o njegovu osnivanju potpisan je na summitu zapadnog Balkana 4. srpnja 2016. u Parizu.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.