Kurt Cobain

Danas bi navršio 50 godina: Tužna rođendanska čestitka Cobainove kćeri

Lifestyle / Flash | 20. 02. 2017. u 22:25 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kurt Cobain je već 23 godine s druge strane života. Danas bi proslavio svoj 50 rođendan, ali čini se kako je ovaj genijalni glazbenik do svoje 27. godine života zaključio kako je svijetu 'sve kazao'.

Frontmen kultne NIrvane rođen je 20. veljače 1967. godine u Aberdeenu.

Kao pokretačka snaga, pjevač i autor Nirvane, Cobain je s ovoga svijeta otišao 5. travnja 1994. u Seattleu te ušao u ‘klub’ slavnih glazbenika koji su preminuli s 27 godina. Službena verzija njegove smrti glasi - počinio samoubojstvo.

Istraga je utvrdila da je pucao u sebe pod utjecajem prekomjerne količine heroina.

Bio je glazbenik nevjerojatne karizme, ali mračne sudbine.

Njegova kći Francis Bean na Instagramu je objavila rođendansku čestitku svom ocu i rastužila brojne obožavatelje Kurta Cobaina.

“Danas bi ti bio 50. rođendan. Volimo te i nedostaješ nam. Hvala ti što si mi dao dar života. Zauvijek tvoja kći, Frances Bean Cobain”, napisala je djevojka, kći Kurta i Courtney Love.

February 20th 2017. Happy Birthday.

A post shared by Frances Bean Cobain (@space_witch666) onFeb 20, 2017 at 12:01am PST

Teorije zavjere

Privatni detektiv Tom Grant i još neki ljudi u javnosti su dali zaključiti kako je Courtney Love odgovorna za smrt Cobaina.

Ona je, naime, pred smrt svoga supruga angažirala privatnog detektiva da ga pronađe, jer danima nije znala gdje se Kurt nalazi i što se s njim događa.

Autor knjige „Who Killed Kurt Cobain?“ Max Wallace smatra kako se Cobain nije mogao sam upucati pri tolikoj količini heroina u sebi.

"Jedna takva doza heroina koja je 70 puta veće od one koja može ubiti prosječnog čovjeka, tri puta veća od one koja bi ubila teškog heroinskog ovisnika - tu ništa nije jasno. To bi ga u potpunosti paraliziralo. Ostao bi bez svijesti. A on si je navodno nakon ubrizgavanja droge uredno spustio rukav, odložio pribor, uzeo pištolj i ispalio metak - naprosto nemoguće", objašnjava Wallace svoju tezu.

#birthdayboy #kurtcobain #nirvana #? #grunge

A post shared by Laura (@furyelle) onFeb 20, 2017 at 11:46am PST

Tom Grant kao istražitelj imao je dosta primjedbi na policijsko izvješće o smrti Kurta Cobaina, tvrdeći kako su neke službene zabilješke o položaju tijela i oružja apsolutno nemoguće nakon jednog takvog čina sa smrtnim ishodom. On također kaže kako oproštajno pismo nije sadržavalo ono što je kasnije Courtney Love željela pustiti u javnost.

"Ja više ne mogu ovako živjeti svoj život... rečenica je za koju javnost vjeruje da ju je Kurt napisao u oproštajnome pismu. Njegovo pismo pročitali smo samo Courtney i ja, te naknadno policija. Jedna takva rečenica nije stajala u pismu, ali sada svi vjeruju da jest, zato vjerujem kako je Courtney upravo to željela", kazao je Grant.

Kopirati
Drag cursor here to close