Bratstvo i jedinstvo

Dan mladosti proslavljen pozdravom sa Staklene banke

Lifestyle / Flash | 25. 05. 2013. u 12:01 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neformalna grupa građana Mostara je u jutarnjim satima, u subotu 25. svibnja, obilježavajući Dan mladosti, na zgradi Staklene banke, u centru grada, okačila zastavu SR BiH i transparent sa natpisom "Pozdrav Splitu i Kragujevcu".

Građani su ovim gestom željeli poslati poruku ljubavi i pomirenja, te kao njihove kolege iz Sarajeva, Prijedora i Banja Luke, malo prije njih, poručiti da su građani BiH ne tako davno zaista živjeli u ravnopravnosti pod istom zastavom, prenosi AbrašMEDIA.

Pozdrav Splitu i Kragujevcu odnosi si se na skoro zaboravljeno pobratimstvo ova dva grada sa Mostarom.

"Odlučili smo poslati poruku mira, ljubavi i solidarnosti, poruku jednakosti i svega onoga što predstavlja ova zastava. Izgubili smo 20 godina na bespotrebne ratove, mržnju i što je produkt toga: srušen grad, srušeni životi, socijalna nejednakost i vlast probrane grupe tranzicijskih dobitnika. Dosta je bilo, mi tražimo, mi zahtjevamo da nas puste da se volimo kao što smo se voljeli stoljećima", kaže za portal Tačno.net.lider Građanskog fronta Ostalih Osvit Seferović, koji je uz Milija Sefića okačio zastavu i transparent.

Ovo srce nije za Kerumov Split, već za Split koji baštini slavnu antifašističku tradiciju slavne Dalmatinske brigade koja je zajedno sa mostarskim rodoljubima oslobodila Mostar, ovo je naše Srce za Viktora Ivančića, Predraga Lucića, Dragana Markovinu, Boru Dežulovića heroje koje se nisu predali i kada je sve bilo okupirano. Viktore, Duje, Dragane, Boro Mostar vas voli!“, poručuje Osvit Seferović.

Kopirati
Drag cursor here to close