Herceg Novi i Budva

Crnogorsko primorje zameteno snijegom i ledom

Lifestyle / Flash | 11. 01. 2017. u 11:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neobične fotografije stižu danas sa crnogorskog primorja. U Budvi i Herceg Novom jutros je pao snijeg. Visina sniježnog pokrivača bila je oko pet centimetara.

Najviše snijega jutros je bilo na Žabljaku, 46 centimetara, u Plavu 40, a na Cetinju i u Rožajama 37. U Kolašinu je izmjereno 33, u Andrijevici i Šavniku 32, a u Beranama 26 centimetara. U Pljevljima je trenutno 23 centimetra snijega, u Bijelom Polju 21, u Plužinama 14 i u Nikšiću deset centimetara, javlja Agencija Anadolija.

Pljevlja su u deset sati bila najhladniji grad u Crnoj Gori, sa temperaturom od minus 17,7 Celzijevih stupnjeva.. Na Žabljaku je izmjereno minus 15, a u Kolašinu minus 14 stunjeva.

U Nikšiću je u deset sati bilo minus devet stupnjeva, a na Cetinju minus 7,9. U Podgorici je bilo minus tri stupnja, Ulcinju minus dva, a u Herceg Novom 1 stupanj, dok je u Baru bilo dva stupnja.

Na cestama u Crnoj Gori, zbog izrazito niskih temperatura, ima poledice, pa iz Auto moto saveza (AMSCG) savjetuju opreznu vožnju. Oni su posebni upozorili na dionice u planinskim predjelima, kao i preko mostova i na prilazima tunelima.

Iz AMSCG su apelirali na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na regionalnom putu Rožaje - Kula - Peć uspostavljen je promet samo za putnička vozila.

Zbog snijega nije dopušteno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima na dionicama Vilusi – Vracenovići, Nikšić - Plužine - Šćepan Polje, Nikšić - Šavnik, Podgorica - Cetinje - Budva, Vilusi - Grahovo - Lipci i Virpazar - Petrovac, preko Paštrovske gore.

Svi prilazni putevi prema zimskim turističkim centrima su prohodni.

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a ponegdje su moguće slabe padaline, priopćeno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Vjetar će biti slab do umjeren na krajnjem jugoistoku i pojačan, sjeveroistočni i istočni. Najviša dnevna temperatura od minus deset do pet stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close