Zloglasna plava haljina

Clintonov portret skirva tajnu sjenu njegova mandata

Lifestyle / Flash | 03. 03. 2015. u 14:47 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Službeni portret bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona izložen u Smithsonian's National Portrait Gallery skriva tajnu, otkrio je za američke medije njegov autor slikar Nelson Shanks.

On je kazao kako je u sliku uklopio sjenu zloglasne plave haljine koja je bila u središtu afere oko Clintonove veze s nekdašnjom pripravnicom u Bijeloj kući Monicom Lewinsky.

"Ako pogledate lijevu stranu slike tamo je kamin u Ovalnom uredu i tamo sam naslikao sjenu", kazao je Shanks za Philadelphia Daily News.

Radi se o sjeni plave haljine koju je slikar držao na lutki ispred platna dok je radio na portretu. Metaforično ona predstavlja sjenu koju je na njegov mandat ili na njega bacio taj slučaj, kazao je Shanks.

Slikar smatra da je bivši američki predsjednik "najpoznatiji lažljivac svih vremena".

Glasnogovornica galerije Bethany Bentley kaže kako se radi o jednom od 55 Clintonovih portreta koji se izmjenjuju u postavu i da nikad nije čula da Clintonovi mrze tu sliku i da su željeli da ju se ukloni iz galerije, što tvrdi slikar.

Haljina s Clintonovim tragovima bila je jedan od dokaza u istrazi protiv 42. američkog predsjednika zbog neprimjerene veze s pripravnicom i laganja oko toga slučaja.

Kopirati
Drag cursor here to close