Akcija darivanja krvi

Čitlučani darovali 36 doza krvi

Lifestyle / Flash | 02. 10. 2014. u 11:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čitlučani su nizom puta do sada na djelu potvrdili da imaju veliko srce i razumijevanja za ljude pokraj sebe te da su uvijek spremni pomoći bolesnima, nemoćnima i onima koji su u nevolji.

To su još jednom najzornije potvrdili i čitlučki srednjoškolci i njihovi profesori, ali i ostali Čitlučani, koji su se jučer velikodušno odazvali i uključili u treću ovogodišnji akciju dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe SKBC Mostar, koja je održavana pod sloganom ''Vaših pet minuta je nečiji cijeli život''.

Jučerašnju akciju darivanja krvi u prostorijama čitlučke Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića zajednički su organizirali Crveni križ općine Čitluk, Odjel za transfuziologiju SKBC Mostar i spomenuta čitlučka Srednja škola, piše Brotnjo-online.com.

Jučerašnjem darivanju krvi prijavilo 48 čitlučkih srednjoškolaca, njihovih profesora i nekoliko građana, od kojih je krv dalo njih 36, a ostali, iako su željeli, iz objektivnih razloga to nisu mogli učiniti.

Među darovateljima krvi bilo je i onih koji su krv dali više puta, ali i dosta srednjoškolaca koji su to učinili prvi put. Kao i uvijek do sada, za darovatelje je i jučer organizirano druženje uz čokoladu, sokove i slatkiše.

Treba istaknuti da je odziv srednjoškolaca bio jako dobar što iznova potvrđuje da su mladi Čitlučani svjesni kako je krv dragocjena tekućina koja je nezamjenjiva u spašavanju ljudskih života

Kopirati
Drag cursor here to close