Biser

Čisto i svijetlo: Kravice spremne za kupače

Lifestyle / Flash | 06. 06. 2017. u 09:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu priprema za turističku sezonu, djelatnici JP Parkova d.o.o Ljubuški i ronilačkog kluba Šrek Ljubuški organizirali su čišćenje korita rijeke Trebižat u dijelu vodopada Kravica.

Kako su priopćili ljubuški Parkovi, iz korita rijeke izvađena je veća količina otpada, granja i mulja koja se u zimskim mjesecima taložila na riječnom tlu.

Slična akcija napravljena je prije par godina, a iz JP Parkovi do.o.o Ljubuški ističu kako je cilj istu provoditi barem jednom godišnje, odnosno pred početak turističke sezone.

''Potreba za ovakvom vrstom akcije postoji i zato što velik broj turista u ljetnim mjesecima odluči osvježenje od vrućina potražiti plivajući pod slapovima Kravice. Inače, vodopad Kravica je u ovogodišnju turističku sezonu ušao s brojnim novitetima koji poboljšavaju ponudu ovog hercegovačkog bisera koji iz godine u godinu privlači sve veći broj turista. Početkom lipnja vodopad je u potpunosti osvijetljen LED rasvjetom i tako predstavlja jednu od najvećih atrakcija u Hercegovini. Riječ je o projektu vrijednom 300.000 KM kojeg su financirali JP Parkovi d.o.o Ljubuški i Federalno ministarstvo turizma i zaštite okoliša na osnovu projekta kojeg je kandidirala Općina Ljubušk'', navodi se u priopćenju.

Uz osvjetljenje samog vodopada kroz projekt je realizirano postavljanje rasvjete duž silazne pješačke staze i pristupnog puta prema vodopadu Kravice. Radi se o LED rasvjeti koja ima visoke svjetlosne učinke i nisku potrošnju električne energije. Dio spomenutog projekta je i upravni objekt koji će se nalaziti na samom ulazu u ovaj park prirode.

Gradnja objekta koji će služiti za pružanje svih potrebnih informacija turistima i omogućiti nadzor nad vodopadom tijekom cijele godine je započela, a završetak radova se očekuje do kraja ove sezone, odnosno rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close