"muzej na otvorenom"

Čarobno putovanje balonima

Lifestyle / Flash | 27. 07. 2015. u 09:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stjenovita regija Cappadocia smještena u centralnoj Turskoj poprima epitet najomiljenije turističke destinacije koju svakodnevno pohodi na tisuće turista iz čitavog svijeta.

Specifičnost Cappadocie čiji naziv znači "Zemlja lijepih konja" leži u njenom izgledu omeđenom sa tri vulkana koji su ovom regijom tijekom vulkanskih erupcija sačinili takozvani "mjesečev krajolik". Geološka kretanja su kroz povijest formirala bijele "vilinske" dimnjake, a mještani regije su ostavili svoje tragove gradeći nastambe u stijenama i pretvarajući ih tako u remek djela ljudske civilizacije.

Tamošnji ugostitelji osmislili su način kako bi posjetiteljima ovog mjesta Cappadociu predstavili na najbolji način, stoga je vožnja balonima nad ovim prostranstvima postala tradicija.

Vožanja balonima je zbog povoljnih klimatskih uvjeta dostupna 300 dana u godini. Let balonom u regiji u trajanju od 45 minuta košta 200 eura, a samo rijetki propuste priliku da iz zraka uživaju nad prekrasnim pejzažom.

Među mnogim bilješkama sa putovanja Cappadocia je opisana kao "muzej na otvorenom" stoga je ova turska regija okrakterizirana kao jedinstven i živopisan spoj prirode i povijesti.

Kopirati
Drag cursor here to close