Prvijenac

Carla Belovari predstavila 'Soul na ranu'

Kultura / Glazba | 14. 07. 2017. u 06:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dugogodišnjih najava, Carla Belovari objavila je debitantski album znakovitog naslova 'Soul na ranu'!

Svoj prvi album Carla Belovari izgrađivala je i nadograđivala upravo svih ovih sedam godina koliko se nalazi na glazbenoj sceni. Ovaj album sadrži 14 pjesama od kojih su nam neke poput primjerice 'Nama najbolji' gdje je Neno Belan majstorski odsvirao električnu gitaru, 'Voli kad boli' predstavljene na Zagrebačkom festivalu 2005. godine, 'Otići na vrijeme', 'Bilo bi lako', 'Novi dan' već vrlo dobro poznate.

Od suradnji svakako treba spomenuti Matiju Dedića s kojim je Carla surađivala na aktualnom singlu 'Melodija' i jednog od najboljih hrvatskih muških vokala, Marija Huljeva & Protokool na 'Inspiraciji'.

Naslanjajući se na svoje soul uzore, Carla Belovari vrhunski iznosi emociju kojom pršte njena autorska ostvarenja, a muzikalnost i specifična boja glasa posebno dolaze do izražaja. Suradnja s različitim producentima poput Silvija Pasarića, Roberta Funčića, Baby Dooksa i Kooladea donijela je stilski različite utjecaje u njenu autorsku glazbu, no koliko god utjecaja bilo, Carlin autorski potpis ipak je ono što ovaj album čini jedinstvenim.

Naslovnica je djelo Iris Mihatov Miočić, fotografije je napravio Marko Vučenik, obradio Marko Pavlović, dok je likovno oblikovanje uradio Siniša Cvahte, priopćeno je iz Dallas recordsa.

'Soul na ranu' savršen je album za ovaj topliji dio godine, a vrijeme uloženo u njegovo stvaranje pokazat će koliko je Carla kao kompletan autor, izvođač i tekstopisac sazrijela na svom glazbenom putu. Album možete preslušati na Deezeru.

Kopirati
Drag cursor here to close