Dobrota i ljubav

Caritas Mostar obilježio Dan starijih u Čapljini

Lifestyle / Flash | 30. 09. 2016. u 19:44 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

povodu Međunarodnog dana starijih osoba Caritasov dom za stare i iznemogle osobe s hospicijem „Betanija“ u Čapljini danas je organizirao susret sa starijim osobama. Za ovogodišnji slogan Dana starijih organizator je posudio riječi iz poslanice apostola Pavla Galaćanima: „Nosite bremena jedni drugih i tako ćete ispuniti zakon Kristov“.

Program je počeo svetom Misom koju je u župnom molitvenom prostoru „Sv. Franjo Asiški“ predvodio župnik župe Presvetog Srca Isusova iz Čeljeva don Tomislav Ljuban uz koncelebraciju mons. Tome Kneževića, ravnatelja Caritasa BiH, don Ante Komadine, ravnatelja Caritasa Mostar te don Ive Šutala, župnika župe i svetišta “Srce Isusovo” iz Studenaca. Pod Misom je pjevao vokalno-instrumentalni ansambl „Gloria“ iz župe Čeljevo.

Predvoditelj misnoga slavlja u propovijedi nije isticao negativnosti koje donosi treće životno doba, već je naglasio kako upravo u jeseni naših života često dobijemo priliku za susret s Bogom. “Dosta puta u svome poletu, u svojoj životnoj snazi čovjek može izgubiti dušu jer ne misli na konac svoga života, ne misli na svoju dob u koju će doći i ne misli na sud pred vječnim sucem pred kojim će se naći kada bude Božja volja. Možemo reći da je samo po sebi dovoljno da čovjek dođe u starosnu dob. Nije, čovjek u svojoj starosnoj dobi može na poseban način upoznati Boga, Božju milost, dobrotu i ljubav” istaknuo je don Tomislav Ljuban.

Nakon svete Mise goste je pozdravio ravnatelj Caritasa mostar dr. don Ante Komadina, a potom je u uslijedio zabavni program u kojem su nastupili HKUD „Zora“ - Struge-Gorica, dječji vrtić „Betlehem“ - Gabela Polje te Marija Kasalo i Antonio Šimić, učenici Osnovne Škole „Lipanjske zore“ Višići - područni odjel Domanovići. Korisnici doma “Betanija” kao i njihovi gosti uživali su bogatom programu, od pjesme, recitala pa sve do plesa. Poseban pljesak dobili su korisnici doma “Betanija” koji su izveli pjesmu “Ima jedna duga cesta”.

U Caritasu hercegovačkih biskupija obilježavanjem Dana starijih nastoje skrenuti pozornost šire zajednice na poteškoće s kojima se susreće starija populacija, ali i na prednosti koje sa sobom donosi treža životna dob.

Kopirati
Drag cursor here to close