hercegovačke biskupije

Caritas Mostar obilježio Dan bolesnika

Lifestyle / Flash | 11. 02. 2016. u 16:57 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Caritas hercegovačkih biskupija obilježio je blagdan Gospe Lurdske i Dan bolesnika u rehabilitacijskom centru 'Sv. Obitelj' u Mostaru i u Domu za stare i iznemogle 'Betanija' u Čapljini.
Misno slavlje u 'Svetoj obitelji' na stacionarnom odjelu predvodio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski msgr. Ratko Perić, a glazbeno su ga obogatile novakinje i kanditkinje Školskih sestara franjevki.

Ravnatelj Caritasa dr. don Ante Komadina koji je predvodio svetu misu u čapljinskoj 'Betaniji' u propovjedi je istaknuo spremnost koja se očekuje od svakoga tko skrbi o osobama u potrebi: "Bog treba moju i tvoju ruku da bi kroz njih ozdravljao bolesnika. Bog treba moja i tvoja usta da bi utješio onoga tko je pogođen teškom bolešću" završne su rečenice iz propovjedi don Komadine.

Korisnici usluga Doma 'Betanija' u društvu članova njihovih obitelji, zaposlenika i volontera u prostorijama Doma proslavili su i treći rođendan ove ustanove kroz koju je prošlo 97 korisnika.
I današnja proslava ostat će u sjećanju korisnika kao još jedan pozitivan dan kojega su preveli u zajedništvu i ljubavi sa zaposlenicima i volonterima koji o njima skrbe, kao i s obiteljima koje stvaraju uvjete kako bi im osigurali primarnu zdravstvenu, socijalnu, psihološku i duhovnu skrb koja im se pruža u kako Hospiciju 'Betanija', tako i u Centru 'Sveta Obitelj'.

Kopirati
Drag cursor here to close