Lino višebojac

Buna: Beljo, Princ, Ćavar i Zadro motivirali učenike za sjajne rezultate

Lifestyle / Flash | 28. 04. 2017. u 11:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gromoglasan doček omiljenom medvjediću priredili su učenici OŠ „Marina Držića“ iz Bune. Od mališana vrtićkog uzrasta do tinejdžera, svi su ispunili školsku dvoranu smijehom, navijanjem i transparentima. Višebojac je otvorila ravnateljica Inge Bevanda, pozdravljajući djecu i roditelje, te pozdravile sve koji se danas u OŠ „Marina Držića“ natječu, navijaju, pjevaju, plešu i što je najvažnije – dobro zabavljaju. Posebnu zahvalnost i želje da upravo oni trebaju biti uzor djeci, ravnateljica je uputila sportašima koji su svo vrijeme trajanja višebojca bodrili natjecatelje. U Buni su bili boksač Damir Beljo, košarkaš Vedran Princ, karatistkinja Ivona Ćavar i judista Petar Zadro.

Učenice i učenici iz osnovnih škola u dobi od 5. do 9. razreda tijekom Lino višebojca natječu se u osam disciplina: trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, trci u vreći, pripremaju literarne sastavke, maske i transparente. Najbolji literarni sastavak na temu „Svijet po mom“ u kojem je poželjela da svako dijete ima topli dom, da ide u školu, da je Valentinovo i kada nije samo 14. veljače, da mir u svijetu bude pravilo, napisala je Sara Glavaš iz VIII razreda, dok je Matea Petrović, učenica VIII razreda, napisala i izrecitirala pjesmu „Svijet po mom“. Najbolju masku je nosila učenica III razreda Iva Jozić, a iako najmlađi, najglasniji navijači bili su učenici Ib i Ic razreda. U revijalnom programu je nastupila plesna skupina „Pro dance“.

Najbolji natjecatelji u ukupnom zbroju bodova bili su, u kategoriji dječaka Boris Kokorović iz VII razreda, a u kategoriji djevojčica Matea Šimić, također iz VII razreda, priopćeno je.

Lino višebojac, projekt pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije, a u organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti, održao se u dvorani OŠ „Marina Držića““ u Buni, koja je u ovoj sezoni Lino višebojca, po broju osnovnoškolaca, sa 354 učenika, najmanja škola. Cilj Lino višebojca je potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva.

Treća sezona Lino višebojca započela je u Tomislavgradu, a nakon Odžaka, Tuzle, Posušja, Konjica, Cazina, Gruda i Bune, Lino završava bh. turneju posjetama školama u Kaknju i Prijedoru, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close