Upaljen meteoalarm

Budite na oprezu: Temperatura do 36 stupnjeva

Lifestyle / Flash | 24. 06. 2016. u 07:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Tijekom poslijepodneva lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom, očekuju se u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni, kao i ponegdje u središnjim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, zapadni. Dnevne temperature od 30 do 36 stupnjeva.

U Sarajevu će biti sunčano uz malu do umjereno oblačno. Poslijepodne postoji mala vjerojatnost za pljusak kiše. Dnevna temperatura oko 33 stupnjeva.

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 15, Sokolac 18,Ivan-sedlo 19, Bugojno, Drvar i Kupres 20, Banja Luka, Goražde, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica 21, Bihać, Zenica i Zvornik 22, Bijeljina, Prijedor i Tuzla 23, Doboj i Gradačac 24, Stolac 25, Neum i Trebinje 27, te Mostar 28 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano opada, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Zbog grmljavine i visokih temperatura za BiH je upaljen žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme. 

''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', stoji u upozorenju.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close