Međunarodni dan mladih

Budi muško klub šalje u svijet pozitivnu sliku iz Mostara

Lifestyle / Flash | 05. 08. 2015. u 10:02 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Budi muško klub Mostar povodom Međunarodnog dana mladih organizira akciju kojom će poslati pozitivnu sliku iz Mostara.

Pored potpisivanja na deklaraciju svi prolaznici će se moći uslikati držeći jednu od poruka koje šalju djevojke i mladići iz Budi Muško Kluba. Neke od poruka su: 'Budi muško – ponašaj se odgovorno'; 'Budi muško – pokaži emocije' i mnoge druge.

Članovi Budi Muško Kluba vas pozivaju da se pridružite ovoj akciji koja će se održati 12.08. ispred MepasMall-a u periodu od 19:30 do 21:00.

Inače, Međunarodni dan mladih je događaj koji se obilježava svake godine 12. kolovoza s ciljem skretanja pozornosti na trenutne probleme mladih. Događaj je prvi put obilježen 2000. godine na inicijativu UN-a i otad se svake godine održavaju različite akcije širom svijeta.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih je angažman mladih u civilnom društvu te u skladu s tim Budi Muško Klub Mostar planira navedenu akciju.

Budi Muško Klub Mostar postoji kao klub srednjoškolaca koji žele da se na kreativan i inovativan način angažiraju na promoviranju životnih vrijednosti odgovornih i zrelih mladih ljudi i promociji rodne ravnopravnosti. Članovi kluba provode mnoge zanimljive aktivnosti kojima animiraju svoje vršnjake kako bi shvatili da pravi muškarac: nije nasilan, poštuje cure i brine o svom zdravlju. Iako na prvu može zvučati da je ovo klub samo za momke to ipak nije slučaj jer djevojke čine polovinu ovog kluba.

Obilježavanje Međunarodnog dana mladih je još jedna u nizu aktivnosti ovog kluba u tekućoj godini.

Budi Muško Klub Mostar je dio aktivnosti projekta 'Promovisanjez dravijih životnih stilova među mladima u BiH osporavanjem rodnih stereotipa'. Nevladina organizacija ''Snaga Mladih / YouthPower'' implementira ovaj projekat u Mostaru.

Za više informacija o Budi Muško Klubu Mostar posjetite njihovu Facebook stranicu.



Kopirati
Drag cursor here to close