U SAD-u

Briga za zdravlje: Na pivu će pisati koliko ste upravo popili kalorija

Lifestyle / Flash | 25. 07. 2016. u 13:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američke pivovare odlučile su povesti više računa o zdravlju svojih konzumenata pa će ih od sada na deklaracijama navoditi točni sastav i upozoravati koliko kalorija unose kada piju omiljeno alkoholno piće.

Većina pivovara dobrovoljno će stavljati podatke o kalorijama, prehrambene detalje i sastojke. Cilj proizvođača piva je da predstave novu seriju limenki i boca do 2020. godine, priopćeno je iz Beer instituta.

Nove boce počet će se pojavljivati u američkim marketima odmah, a vremenom će se širiti. Za ovu promjenu dogovorili su se najveći proizvođači piva koji su članovi instituta Beer. Ove tvrtke proizvode 81 posto ukupnog piva koje se prodaje u SAD-u.

“Neka piva imaju kalorija kao hamburger ili sladoled. Zašto ne biste bili obaviješteni o tome?”, urgirala je nutrcionistica Betsy Thurston.

Prema riječima predsjednika Beer instituta Jima McGreevyja ova inicijativa omogućit će konzumentima da zahvaljujući ovoj “značajnoj informaciji” donesu svoju odluku.

U nekim slučajevima konzumenti će moći dobiti te podatke i skenirajući QR kod. Neke tvrtke su objavile kako su već poduzele korake da povećaju transparentnost.

Više od 78,6 milijuna odraslih Amerikanca je pretilo, a devet posto populacije ima dijabetes.

Četvrtini nije dijagnosticiran dijabetes iako ga imaju. Kombinacija alkohola i te bolesti može biti jako loša za te osobe.

Cilj pivovara nije da nadahnu portošače da piju pivo, već da razmisle i budu informirani.

“Vjerojatno će dva put razmisliti prije nego popiju još jedno pivo”, nada se Thurston.

Kopirati
Drag cursor here to close