Snimanje

Bosanskohercegovački pjevač u Mostaru završio snimanje spota

Kultura / Glazba | 27. 03. 2017. u 14:48 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda u Mostaru je završeno snimanje novog spota bosanskohercegovačkog pjevača Rizze Ruže za pjesmu 'Navika'.

Spot je sniman na više lokacija (Neum, Sarajevo, Mostar), a završnica je snimljena u mostarskom Centru za kulturu uz angažman članova Plesnog studija 'Mo Stars' i koreografkinje Nataše Jekić, te FMAG studio production.

Prvi javni nastup Rizzo Ruža imao je '93/94. godine na Šlageru sezone sa grupom 'Rajska ruža'. 1996. godine osnovana je grupa 'Sarajevska ruža', te je izdan i prvi album pod nazivom 'Živimo zbog ljubavi'.

2001. izašao je prvi samostalni album Rizze Ruže koji nosi naziv 'Put do sreće', gdje se izdvajaju hitovi 'Hadžija', 'Kad ponoć zalupa' i veliki hit 'Stara dobra laž', koji je i obilježio 2001. i 2002. godinu.

Dvije godine kasnije izašao je i drugi solo album naziva 'Ljubav k'o vjera' na kojem je snimljen i duet sa Halidom Bešlićem za pjesmu 'Sretni me dani prate'. Treći album izašao je 2005. godine pod nazivom 'Bosanski lonac', dok je 2008. godine snimljen četvrti samostalni album koji ima naziv '19'.

Kopirati
Drag cursor here to close