Koncert

Bolero Reunion se vraća u Mostar

Kultura / Glazba | 26. 11. 2014. u 15:55 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa 'Bolero Reunion' održat će svoj koncert u OKC 'Abrašević' 12.12.2014. od 21 sat. Kad svira 'Bolero', to je više od koncerta, to je noć emocija, poručuju iz Panta Rhei. Grupa 'Bolero' je formirana 1985. godine u Sarajevu, a već 1986. objavljuje svoj prvi album pod nazivom 'Na kraju slavlja'.

Na albumu se nalazi devet kompozicija i snimljen je u studiju Brane Likića 'Blap' u Sarajevu. Album je objavila diskografska kuća Diskoton Sarajevo. Kompozicije koje se nalaze na albumu su 'Galebovi', 'Dajana', 'Sjećanja', 'Moja generacija', 'Društvo te čeka', 'Misli na mene', 'Sama', 'Kalifornija u mojoj glavi' i kompozicija po kojoj je album i dobio ime 'Na kraju slavlja'. Album je ostvario tiraž od preko 100.000 prodatih nosača audio zvuka.

1988. godine 'Bolero' objavljuje drugi album pod nazivom 'O Jesenjinu', na kojem se nalazi osam kompozicija, a snimljen je u Studiju 1 RTV SA. Album je također objavljen u izdanju Diskotona Sarajevo. Kompozicije koje se nalaze na albumu su 'Jelena', 'Krčmarska Moskva', 'O Jesenjinu', 'Pismo majci', 'Sviri harmoniko', 'Zašto umiru proleteri', 'Konjuh planinom', 'O Jesenjinu' i recital koji izvodi Rade Šerbedžija. Prvi tiraž albuma je bio 100.000 primjeraka nosača audio zvuka.

Nakon dvadesetak godina grupa 'Bolero' se ponovo okuplja i snima dvije pjesme 'Bosna u basni' i 'Dispertango'. Na pjesmi 'Dispertango' gostovao je i dugogodišnji prijatelj benda Rade Šerbedžija. Grupa aktivno radi na novom singlu!

Kao predgrupa na mostarskom koncertu nastupit će bend 'Sjena'.

Bend je osnovan u prosincu 2012. g. Čini ga skupina od 5 srednjoškolaca učenika gimnazije ljubitelja Rock glazbe. Na njihovom repertoaru su pjesme rock sastava s područja EX YU od Riblje čorbe, Bijelog dugmeta, Zabranjenog pušenja, Azre, Parnog valjka, Divljih jagoda i drugih, kao i strani rock klasici.

Do sada su imali veći broj koncerata, a bili su i predgrupa Zabranjenom Pušenju na dva koncerta, te grupi Opća Opasnost.

Grupu čine Ivan Miličević - vokal, Petar Grubišić - bas gitara, Ivan Petrović - bubnjevi, ujedno i solo gitarista grupe Predgrađe, Stipe Penava - klavijature, Gabrijel Miličević - solo gitara. Svi članovi banda su ujedno pohađali glazbenu školu, a gitarista Gabrijel Miličević uspješno pohađa srednju glazbenu školu smjer gitara.

Ulaznice za koncert u pretprodaji se mogu kupiti u OKC 'Abrašević' i u trafici na Rondou – prvih 250 karata po 8 KM, nakon toga karta će koštati 10 KM, navode iz kuće muzike i zabave Panta Rhei.

Kopirati
Drag cursor here to close