Lista

Blurred Lines 'najskidanija' pjesma svih vremena u Velikoj Britaniji

Lifestyle / Flash | 22. 04. 2014. u 14:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hit singl 'Blurred Lines' glazbenika Robina Thickea s 1,54 milijuna downloada, najskidanija je pjesma svih vremena u Velikoj Britaniji, piše časopis NME.

Prema navodima agencije The Official Charts Company, najprodavaniji singl u 2013. na kojem je popularni američki pjevač ugostio kolege T.I.-a i Pharrella downloadiran je 1,54 milijuna puta u Velikoj Britaniji i jedna je od samo dvije pjesme koja je premašila 1,5 milijuna downloada.

Druga pjesma je 'Someone Like You' od Adele.

Govoreći o listi deset najdownloadiranijih singlova u Velikoj Britaniji, izvršni direktor "Official Charts Companyja" Martin Talbot ustvrdio je da je singl 'Blurred Lines' jedan od pop hitova koji brzo ulazi u uho, stoga njen uspjeh nije iznenađenje.

"No, postati jedna od samo dvije pjesme koje su downloadirane 1,5 milijuna puta te se popeti na vrh ljestvice kao najskidanija pjesma svih vremena je nevjerojatno postignuće", dodao je.

Robin Thicke prošle je godine u prosincu osvojio titulu najvećeg seksista, a tu mu je titulu dodijelila Koalicija za zaustavljanje nasilja nad ženama, napominjući da je tekst njegove pjesme "Blurred Lines" u nekoliko navrata prozvan "silovateljskim".

 

Na ljestvici deset najdownloadiraniji singlova, Pharell se pojavljuje još dvaput. S vlastitim singlom "Happy" zauzeo je deveto mjesto, a suradnja s Daft Punkom u pjesmi "Get Lucky" smjestila ga je na šesto mjesto.

Singl "Moves Like Jagger" od Maroon 5 featuring Christina Aguilera nalazi se na trećem mjestu, a slijedi ga "Somebody That I Used To Know" Gotye s gošćom Kimbrom.

Sedmo mjesto zauzela je "We Found Love" od Rihanne u kojoj gostuje Calvin Harris, osmo 'Wake Me Up' od Aviciija, dok je deseto mjesto zauzeo singl 'Sex On Fire' grupe Kings Of Leon.

Kopirati
Drag cursor here to close