Blagdanski ugođaj

BiH kao mali Beč: Gradovima se širi blagdanska i zimska čarolija

Lifestyle / Flash | 10. 12. 2014. u 07:38 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je snijeg većinom na planinama zimskog i blagdanskog duha u gradovima širom BiH ne nedostaje.

Naime, sve veći broj gradova u BiH ima prigodne zimske sajmove na kojima građani mogu kupiti rukotvorine i ukrase, ali i probati vino i druge specijalitete.

Nedavno je u Banja Luci otvoren ''Zimzograd'' koji svojim posjetiteljima nudi bogat zabavni program za sve uzraste. Čak 40- štandova za sve posjetitelje bit će otvoreni do 6. siječnja 2015. ''Zimzograd'' je savršena pozivnica za posjetu Banja Luc, piše Moja.ba.

Pored Banja Luke zimska čarolija će se širiti Sarajevom. Naime, nakon opsežnih radova na postavci Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa sve je spremno za trenutak kada će Market po četvrti put svoja vrata otvoriti posjetiteljima.

Market će svečano biti otvoren u srijedu 10. prosinca u 18 i 30 sati paljenjem bogato ukrašene jelke visoke preko 20 metara. Bit će otvoren do 14. siječnja.

Prava blagdanska čarolija zahvatila je i hercegovačke gradove. U Mostaru se odvija Zimski grad na kojemu posjetitelji mogu vidjeti i kupiti ručno izrađena nakit, kutije za nakit, pletiva, pripravke na prirodnoj bazi. Zimski grad, koji se odvija na prostoru TC Piramida će nuditi zanimljive sadržaje do 15. prosinca.

Razne rukotvorine, slatkiši, kolači i prigodni ukrasi u ponudi su na štandovima blagdanskih štandova koji su postavljeni na šetnici Nikole Šubića Zrinskog u Mostaru.

Naime, Grad Mostar je osigurao štandove na korištenje bez naknade, a ulična prodaja, koja bi trebala obogatiti blagdanski duh grada, trajat će do 7. siječnja, navodi Moja.ba.

U Čapljini će se 13. i 14. prosinca na Trgu hrvatske slobode odvijati božićni sajam. Na trgu će biti postavljen veliki blagdanski šator od 200 kvadrata u kojem će izlagati preko 30 izlagača. Svi posjetitelji sajma će moći sudjelovati u tomboli, te osvojiti zanimljive nagrade. Sajam, koji je i humanitarnog karaktera, se uz zanimljiv program otvara 13. prosinca u 12 sati.

U Ljubuškom će u predstojećem razdoblju biti održana dva zanimljiva događaja. Zajedničko kićenje bora koji će biti postavljen u gradskom parku preko puta Osnovne škole Marka Marulića.

Građani mogu donijeti svoj nakit, kupovni ili ručno izrađeni te ga staviti na bor. Također se planira i postavljanje jaslica, te pjevanje božićnih pjesama. Početak programa je 13. prosinca u 17 sati, a zainteresirani mogu donositi svoj nakit već od 15 sati.

Udruga mladih Agape iz Ljubuškog i ove godine organizira humanitarnu akciju "Reakcija 2014." u sklopu koje priređuju Božićni sajam. Sajam je, već tradicionalno, humanitarnog karaktera, te će prilozi, kao i oni od prodaje, pomoći najugroženijim obiteljima.

Božićni sajam će se održati od 17. do 20. prosinca 2014. godine na Trgu domovinske zahvalnosti (iza Općine). Svakim danom od 9:00 do 12:00 sati na Trgu će biti postavljeni štandovi za primanje vaših donacija u vidu novca, hrane, školskog pribora, ogrijeva, igračaka itd., te ćete moći kupiti peciva, suhih kolača, čaj i sl.

Navečer sajam svoja vrata otvara u 18:00 sati, a zatvara u 23:00 sata. Tada će se prodavati rukotvorine, božićni ukrasi, kuhano vino, uštipci, čaj i razne poslastice, te sve posjetitelje očekuje bogat kulturno-zabavni program i Djed Božićnjak. Sav prikupljeni novac od donacija i prodaje će biti iskorišten za kupovinu namirnica i pripremanje paketa za preko 200 potrebitih obitelji općine Ljubuški.

Svi ovih sajmovi građanima BiH pružaju drugačiji doživljaj zimskog i blagdanskog ugođaja. Izvrsna su prilika za promociju turističku promociju svih ovih gradova, ali i prilika za pomoć najpotrebitijim građanima, piše Moja.ba.

Većina građana BiH ne može otići u Beč i vidjeti ovakve sajmove u austrijskoj metropoli, ali zasigurno mogu posjetiti neki od navedenih sajmova i vidjeti da i mi možemo imati sličnu blagdansku čaroliju kao u Beču.

Kopirati
Drag cursor here to close