Iz godine u godinu

Biciklistički centar BiH na jedan dan: Giro di Sarajevo 7. rujna

Lifestyle / Flash | 05. 09. 2014. u 00:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalna biciklistička manifestacija 'Giro di Sarajevo', koju organizira istoimeno udruženje sedmu godinu zaredom, bit će održana 7. rujna u Sarajevu. Po riječima predsjednika Udruženja Nisada Selimovića, manifestacija predstavlja namjasovniji bicklistički događaj u državi, koji ima za cilj skretanje pažnje na nedostatak biciklističke infrastrukture u Sarajevu.

"Svake godine organiziramo dva glavana događaja - 'Giro di bambino', za djecu do 12 godina, koji se održava u srpnju, i centralni događaj 'Giro di Srajevo', na kojem očekujemo više od 2.000 biciklista. Broj biciklista u Sarajevu svake godine značajno raste, ali vlasti adekvatno ne prate europske tokove. Svi razvijeni gradovi Europe imaju razvijenu bicikističku infrastrukturu i biciklizam kao vid transporta", kazao je Selimović.

'Giro di Sarajevo' bit će održan na istoj ruti kao i prethodnih godina, od Dobrinje do Vijećnice, te Vilsonovog šetališta, a početak je u nedjelju u 17 sati.

Nakon vožnje rekreativaca prvi put bit će održana i utrka 'Giro Drag Race' u 19:30 sati, na lokaciji pored pozornice na Vilsonovom šetalištu, gdje se tradicionalno i završava svaki 'Giro'. Dužina staze će biti 100 metara, a natjecanje je po kup sistemu - pobjednik svakog individualnog duela ide dalje, sve do konačne pobjede. Za najbolje će biti osigurane nagrade i medalje, a svi zainteresirani se mogu registrirati na web stranici udruženja 'Giro di Sarajevo' (girodisarajevo.ba/drag). Broj natjecatelja je ograničen na 64, i aplikacija za prijave će biti automatski zatvorena kada se prijavi dovoljan broj natjecatelja.

"'Giro Drag Race' je nešto novo što smo osmislili za sve one koji vole biciklistička natjecanja, ali zbog licenciranja i zahtjevnih pravila nisu mogli sudjelovati u njima. Naša utrka je potpuno drugačija i u njoj mogu sudjelovati svi biciklisti koji nisu licencirani od Biciklističkog saveza BiH", kazao je Loren Keserović, koordinator projekta uime Udruženja 'Giro di Sarajevo'.

Organizatori su osigurali vrijedne poklone najsretnijima, a specijalno iznenađenje bit će zabavno-sportski događaj nakon dodjele poklona na Vilsonovom šetalištu, navodi Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close