Tour de Culture

Biciklisti u Hercegovini promoviraju nemotorizirani prijevoz i zaštitu životne sredine

Lifestyle / Flash | 04. 05. 2015. u 13:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U cilju podizanja svijesti o zajedničkom i bogatom kulturnom naslijeđu Bosne i Hercegovine, promociji nemotoriziranog prijevoza i zaštite životne sredine, Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica (Cultural Heritage without Borders - CHwB) u suradnji sa partnerima organizira prvi "Tour de Culture" u našoj zemlji, priopćeno je iz Fondacije.

"Tour de Culture" je nenatjecateljski i rekreativni biciklistički događaj namijenjen svim građanima i građankama Bosne i Hercegovine koji se realizira 24. svibnja na području Počitelja, Čapljine, Blagaja i Mostara. Sudionici ture duge 55 km će posjetiti lokalitete od kulturno-povijesnog značaja i na svakom sudjelovati u posebnom programu osmišljenom u cilju promocije, očuvanja i zaštite baštine svih građana i građanki BiH.

U prvom "Tour de Culture BiH" broj sudinika je ograničen na 100 biciklista.

Na području Blagaja, u sklopu ovog jedinstvenoj biciklističkog događaja, bit će održana izložba umjetničkih radova inspiriranih kulturnom baštinom Bosne i Hercegovine.

Rok za prijave na izložbu je 15. svibanj.

"Tour de Culture“ je jedna od aktivnosti projekta "Učini svojim!", koji financira Europska unija u okviru programa "Sarajevo 2014".

Program "Sarajevo 2014" se sastoji od serije projekata koji se realiziraju povodom obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata i s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.

Više informacija o „Tour de Culture Bosna i Hercegovina“ i uslovima učešća dostupno je na zvaničnoj stranici CHwB BiH: http://goo.gl/K9lYAx

Kopirati
Drag cursor here to close