Pobratimi

Biciklisti iz Kragujevca u subotu stižu u Mostar

Lifestyle / Flash | 24. 07. 2015. u 12:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon mini utrke predškolaca dječje ustanove "Nada Naumović" i puštanja jata golubova, biciklisti 'Juniora' i 'Radničkog' krenuli su put Mostara u srijedu oko 10:20 sati.

Od 10 priznanja koje je 'Junior' uručio prilikom svečanosti na startu posebno su izdvojeni Grad Kragujevac i Delta Fondacija koji su partneri na izgradnji jedinstvenog centra za sport i rehabilitaciju OSI.

Dvanaesti put, pod pokroviteljstvom veleposlanstva BiH i grada Kragujevca, kao i gradova kroz koje biciklisti prolaze - Užica, Višegrada, Sarajeva i Mostara, iz srca Kragujevca u srijedu je krenuo bicklistički tandem koji ove godine čini 15 biciklista, jedan tandem i 13 solo biciklista i petoro članova pratnje.

"Osnovni cilj ovogodišnjeg putovanja je da Sarajevu i Mostaru čestitamo jublej-10 godina od kada je UNESCO pod svoju zaštitu, kao dio kulturno-povijesne baštine od izuzetnog značaja uvrstio stare gradske jezgre ova dva grada i obnovljeni Stari most na Neretvi. Želimo i da ih upoznamo sa uvjetima koje grad Kragujevac stvara za bavljanje sportom osoba sa invaliditetom", istaknuo je Goran Nikolić.

Biciklisti će tijekom petka stići u Sarajevo, dok se njihov dolazak u Mostar očekuje u subotu oko podneva. Doček za bicikliste iz Kragujevca će biti upriličen na Gradskom bazenu u Mostaru gdje će se istovremeno održavati revijalno natjecanje u plivanju djece iz Kragujevca i Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close