Ljeto za 10

Besplatni pregledi kože u Neumu

Lifestyle / Flash | 23. 07. 2016. u 16:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sunčane naočale, kupaći kostim, ležaljka, japanke – je li to sve što vam treba za uživanje na plaži? Ako mislite da jeste, ipak griješite. Da biste bili spremni za uživanje na plaži i suncu, i vaša koža treba zaštitu.

Kompanija dm drogerie markt i ove godine realizacijom kampanje 'Ljeto za 10!' nastoji informirati i educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od sunca i prevenciji kožnih oboljenja. S tim u vezi, ova kompanija na poznatim kupalištima u BiH organizira edukativne i zabavne događaje na kojima svim zainteresiranim osobama omogućava besplatan pregled kože i korisne savjete dermatologa.

Nakon Banja Luke i Sarajeva, događaj je organiziran i u Neumu, na plaži ispred hotela Sunce, gdje su brojni posjetitelji besplatno pregledali kožu, a kroz objektiv UV kamere otkrili su kako im koža zaista izgleda.

''Realizacijom dermatoloških pregleda i sniženjima proizvoda iz asortimana za zaštitu kože od sunca u svim dm trgovinama, želimo staviti naglasak na zdravlje građana širom Bosne i Hercegovine i nastaviti ukazivati na važnost odgovarajuće zaštite prilikom izlaganja suncu'', izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.

Prema podacima Svjetske Zdravstvene Organizacije godišnje se u svijetu dijagnosticira između 2 i 3 milijuna zloćudnih tumora kože, od čega 160 000 melanoma. Incidencija melanoma u stalnom je porastu posljednjih desetljeća, s prosječnim godišnjim porastom od 3 do 8 posto u različitim dijelovima svijeta, a taj je postotak približno 5posto u europskim zemljama.

''Neprimjereno izlaganje suncu često može za posljedicu imati nastanak tumora kože. Iz godine u godinu zajedno sa dm-om, koji je omogućio besplatne dermatološke preglede, podsjećamo te educiramo ljude kako o načinima zaštite tako i o važnosti izbjegavanja UV zraka u određeno doba dana. A koliko nam to uspješno ide, očituje se i po odazivu zainteresiranih za preglede mladeža i ostalih promjena kože koji je svake godine sve veći'', izjavila je Branka Sivrić, dr. spec. dermatovenerolog.

U Banja Luci i Sarajevu je ukupno 234 osoba obavilo besplatan pregled kože, od čega je 27 osoba upućeno na daljnje pretrage. Edukativno-zabavni događaji 'Ljeto za 10!' održat će se i 30.7. u Vitezu, vodeni park Ribica te 13.8. na Panonskim jezerima u Tuzli.

Kopirati
Drag cursor here to close