Nudi puno više

Beograd nije samo grad turbofolka, ''pevaljki'' i silikonskih ljepotica

Lifestyle / Flash | 07. 01. 2014. u 16:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Beograd svake godine sve više raste na turističkoj karti Europe, što ne čudi s obzirom na broj zanimljivih sadržaja koje nudi.

Prijestolnica Srbije tijekom novogodišnjih blagdana vrvila je turistima iz raznih zemalja svijeta. Najbrojniji su bili Slovenci, Turci, Bugari, Rusi, Hrvati, ali zapažen je određen broj turista iz Hercegovine. 

Beograđani su spremno dočeli svoje turiste, nudeći im pregršt zabavnih sadržaja ''od jutra do sutra''. Događaj koji je privukao najveći broj Beograđana, ali i turista svakako je doček Nove godine ispred Narodne skupštine na kojemu je bilo oko 50 tisuća ljudi.

Na novogodišnjem koncertu u Beogradu nastupili su Jelena Tomašević, Nikola Rokvić, Nataša Bekvalac, Kiki Lesendrić, te Ceca Ražnatović koju, kako smo uspjeli vidjeti, Beograđani ali ostali u Srbiji obožavaju. Prisutni su uživali u Cecinim starim i novim hitovima kojima je pjevačica ''zapalila masu''.

Novogodišnji koncert je bio središnji događaj za Novu godinu, ali treba istaknuti kako su ugostiteljski objekti svaku večer nudili zanimljive sadržaje do jutarnjih sati. Iako je Beograd poznat kao kolijevka turbofolka, pozitivna stvar je što su se u dosta objekata mogle čuti starogradske pjesme uz tamburaše. Posebna atmosfera svakako je vladala u čuvenoj beogradskoj boemskoj ulici Skadarliji gdje su se turisti uglavnom zabavljali uz tamburaše i "glazbu uživo".

Pored tamburaša, turisti u Beogradu su mogli uživati u zvucima trubača, koji su svirali u Knez Mihalovoj ulici. Neki od njih su bili potpuno u blagdanskom raspoloženju pa su bili čak odjeveni u Djeda Mrazove.

Kada smo spomenuli Knez Mihajlovu ulicu, važno je istaknuti kako su u toj ulici turisti mogli uživati u raznim delicijama poput kestena, slatkiša i slično, te su mogli kupiti i suvenire. Osim, Knez Mihajlove veliki broj turista nije propustio vidjeti i beogradsku tvrđavu Kalemegdan, hram Svetog Save koji je još u izgradnji, Terazije, Kuću cvijeća.



Ono što je svakako za pohvalu što su Beograđani, a i svi turistički djelatnici izuzetno ljubazni i susretljivi. Također, čistoća grada, a posebno na mjestima na kojima ima turista, je na visokoj razini.

Posjeta Beogradu svakako može poslužiti kako bi se razbili stereotipi o tome kako je to samo grad turbofolka, ''pevaljki'' i silikonskih ljepotica. Zaista, svakome može pružiti užitak i zabavu u svakom trenutku bez obzira na godine, bilo da se radi o glazbi, hrani ili kulturnim znamenitostima.

Kopirati
Drag cursor here to close