ključ je predan

Beč i službeno postao domaćinom Eurovizije 2015.

Lifestyle / Flash | 27. 01. 2015. u 12:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Simboličnom predajom ključeva u bečkoj Vijećnici u ponedjeljak, 26. siječnja, Beč je službeno postao gradom domaćinom Eurovizije 2015.

Veliki ključ sa lancem su bečkom gradonačelniku Michaelu Hauplu predali predstavnici Kopenhagena, prošlogodišnjeg organizatora Eurovizije, Sophie Haestrop Andersen i Lars Weiss. Simbolični predimenzionirani ključ bit će izložen za posjetitelje Vijećnice.

Od jučer i toranj sa satom koji odbrojava dane do početka Eurovizije 23. svibnja odbrojava i vrijeme preostalo do 1. polufinala 19. svibnja, priopćio je Compress Sarajevo - Kontakt biro Grada Beča.

Održan je i žrijeb polufinalnih mjesta kojima su 33 od 39 zemalja sudionica  raspoređene u dvije polufinalne večeri.

Austrija kao domaćin i velika petorka koju čine Francuska, Italija, Njemačka, Španjolska i Velika Britanija imaju sigurno mjesto u finalu.

U prvom polufinalu 19. svibnja za plasman u finale borit će se Albanija, Armenija, Belgija, Bjelorusija, Danska, Estonija, Finska, Grčka, Gruzija, Nizozemska, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Rusija i Srbija.

U drugoj polufinalnoj večeri 21. svibnja nastupit će predstavnici Azerbejdžana, Crne Gore, Češke, Islanda, Irske, Izraela, Kipra, Latvije, Litvanije, Malte, Norveške, Poljske, Portugala, San Marina, Slovenije, Švedske i Švicarske. Redoslijed polufinalnih nastupa bit će objavljen u ožujku.


Kopirati
Drag cursor here to close