Španjolska

Banderas: Hollywood me uvijek ograničavao zbog naglaska i etničkog porijekla

Kultura / Film TV | 22. 09. 2014. u 10:15 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati španjolski filmski glumac, redatelj i producent Antonio Banderas izjavio je da je zbog svog naglaska i etničkog porijekla u Hollywoodu uvijek bio ograničen, javlja Anadolu Agency (AA). 

Banderas je na ovogodišnjem filmskom festivalu u San Sebastianu predstavio film "Automata" u kojem igra glavnu ulogu a u isto vrijeme je i producent filma.

"Zbog svog naglaska i etničkog porijekla u Hollywoodu sam uvijek bio ograničen. Sada želim puno više praviti i producirati filmove u Španjolskoj", kazao je Banderas. 

Rekavši kako je ekonomska kriza u Španijo svakako pogodila i kinematografiju ove zemlje, Banderas smatra da film treba podršku države. 

"Vlada mora pružiti podršku. Mora smanjiti porez kako karte u kinima ne bi bile toliko skupe", rekao je on. 

Govoreći u svom filmu "Automata", znanstveno-fantastičnom uratku koji se bori za nagradu Zlatna školjka, Banderas je kazao:

"Ovo nije neka super produkcija. Ali je film koji smo pravili četiri godine. Siguran sam da će zauzeti svoje mjesto kod ljubitelja ovog žanra". 

Međunarodni filmski festival u San Sebastianu održava se od 1953. godine u ovom španjolskom gradu. 

Iako je festival osnovan kako bi nagradio najbolja španjolska filmska ostvarenja vremenom je prerastao u filmsku smotru koja prikazuje filmove iz drugih zemalja. Glavna nagrada na festivalu je "Concha de Oro" ili Zlatna školjka. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close