Koncert za pamćenje

Balaševićeve serenade 'začarale' publiku u Zetri

Lifestyle / Flash | 26. 04. 2015. u 07:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tisuće vjernih obožavatelja novosadskog pjesnika, kompozitora i glazbenika Đorđa Balaševića uživali su u sarajevskoj Zetri u višesatnom koncertu pod nazivom 'Kad tamburama mangupi prepreče put'.

Balaš je koncert otvorio pjesmom "Remorker " i pozdravio publiku koja ga je dočekala gromoglasnim aplauzom ponovivši i ovaj put da je u Sarajevu itekako dobrodošao.

Kazao je da su neki pitali zašto nije među prvih pet pjevača koji su najpoželjniji gosti u Sarajevu, a on je odgovorio, u svom stilu, da za to ima dva razloga. Prvi je što on nije pjevač, a drugi je taj što on u Sarajevu ne gostuje.

''Mora čovek da zasluži da negde bude dobrodošao", kaže Balašević.

"Svirajte mi jesen stiže dunjo moja..." Đole, sarajevska Zetra! :) Posted by RSG on Sunday, April 26, 2015


Bina od 200 kvadratnih metara, pretvorena u starogradsku ulicu, dočarala je magičnu priču koju je umjetnik vješto ispisao redajući lagane i brze note dobro znanih stihova.

Pjevao je Balašević "Lijepu protinu kći", "Neke nove klince", "D-mol", "Jesen stiže dunjo moja", "Djevojku sa čardaš nogama", "Posljednju nevjestu", "Oliveru", "Miholjsko ljeto" i mnoge druge.

Balaševića su pratili njegovi tamburaši iz Novog Sada, kao i ostatak orkestra, ali je glazbenike je ipak 'nadjačala' publika koja je kao zbor, zajedno u glas s Balašem otpjevala svaku njegovu pjesmu.

Balašević je svoj posljednji nastup u Sarajevu održao 2011. godine upravo u prepunoj Zetri, a sinoćnji spektakl posvetio je serenadi.

Kopirati
Drag cursor here to close