nazvali je ženom glumca

Associated Press na udaru: Tweet o Amal izazvao bijes javnosti

Lifestyle / Flash | 30. 08. 2015. u 14:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka novinska agencija Associated Press našla se na udaru kritike javnosti zbog nedavno objavljenog tweeta u kojem se Amal Clooney spominje kao 'supruga Georga Clooneya' usprkos zavidnoj karijeri koju je ostvarila kao odvjetnica za ljudska prava.

Službeni tweet koji je u subotu objavljen na Twitter profilu agencije AP glasio je: ''Amal Clooney supruga slavnog glumca, zastupa novinare Al Jazeere, optužene za podršku ekstremistima u Egiptu''.

Njena upletenost u slučaj nije imala nikakve veze s činjenicom da je Amal udana za Georga Clooneya, pa ne čudi što je na Twitteru uskoro uslijedila lavina negativnih komentara, javlja B92

''Hej, AP, osim ako ne planirate Georga početi zvati 'suprugom čuvene odvjetnice', PRESTANITE S TIM'', glasio je jedan od tweetova,

''Kako možete očekivati da vas ljudi ozbiljno shvate?'', pitao se drugi korisnik. ''Kakve veze ima njen privatni život s njenim poslom? Ako ćete, i pored činjenice da je izuzetno ostvarena žena, i dalje Amal predstavljati isključivo kao suprugu jednog glumca, to je izuzetno nepristojno''.

Usprkos tome što se nije javno oglasila, agencija Associated Press u sljedećem tweetu na istu temu uklonila je referencu 'žena poznatog glumca' i umjesto toga napisala 'odvjetnica za ljudska prava'.

Kopirati
Drag cursor here to close