Miješaju bolje

Aruba, Jamaica, Novi Sad: Mostarci na natjecanju majstora koktela

Lifestyle / Flash | 20. 12. 2014. u 11:24 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlog tjedna, 16. i 17. prosinca u Novom Sadu, je održano natjecanje u pripremanju koktela u kategorijama mixology i flairtending. Organizator natjecanja je Udruženje BarmeNS iz Novog Sada. U konkurenciji natjecatelja iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Rumunjske su nastupila i dvojica mostarskih barmena – Vitomir Sluga i Siniša Đido.

Kvalifikacijski dio natjecanja je održan u trgovačkom centru Big, dok je finale organizirano u klubu „Dva anđela“. Originalnost i kvaliteta koktela „Royal Blood“ i „Black Forest“ su mostarskim barmenima donijeli dobre ocjene žirija.

Prva tri mjesta u kategoriji pripreme koktela su osvojili Marko Ristić iz Hrvatske, Andrijana Radukić iz Srbije i Dalibor Jović iz Slovenije.

Kategorija flairtending je privukla najviše pažnje na natjecanju, a najbolje ocjene žirija je dobio Karlo Damijanić iz Hrvatske.

Odličan nastup je imao i osamnaestogodišnji Toni Pedić iz Požege koji je oduševio publiku svojim akrobatskim vještinama u pripremi koktela.

Osim Sluge i Đide, BiH su zastupali barmeni iz sarajevskog Udruženja barmena Ice, te Darko Vrančić iz Banja Luke.

Mostarski barmeni već tradicionalno nastupaju u regionalnim natjecanjima i prema vlastitim riječima smatraju kako je kontinuitet nastupanja na ovakvim događajima važan, kako za njihovo profesionalno usavršavanje, tako i za vidljivost lokalne ugostiteljske ponude. 

To je za Bljesak.info potvrdio i Miran Hasibović, direktor turističke agencije i-House Travel iz Mostara koja je sponzorirala odlazak mostarskih barmena u Novi Sad: "Smatram kako je kvalitetno predstavljanje Mostara u bilo kojem aspektu turističke ponude neprocjenjiva reklama za ovaj grad i zato je agencija i-House Travel prihvatila sponzorstvo putovanja na natjecanje". 

Kopirati
Drag cursor here to close