Zloćko, a ne zločinac

Ante Cash ima prvi video album u Hrvatskoj

Kultura / Glazba | 27. 11. 2015. u 12:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Duhoviti imotski reper Ante Cash, nakon trogodišnje diskografske stanke, objavio je dvostruki album "Zloćko, a ne zločinac" i kao bonus 9 video spotova.

Na prvom albumu se nalazi deset pjesama među kojima su hit singlovi kao "Vakula", "Milena", "Vatreni zmajevi", " Božićna", ali i ranije uspješnice poput "Danke Deutschland", "Cigla je stigla" i "Stiglo je ljeto".

Glazbu i tekst potpisuju Natko Smoljan i Ante Cash, tekst Ante Cash, a aranžman također Natko Smoljan, osim jedne pjesme koju potpisuje Pave Ruić.

Na albumu se nalazi i veliki broj gostiju kao što su Saša Antić, Postolar Tripper, Shamso69, Zebrax, Nezavisni intelektualci te klapa Šibenik iz Zadra (side projekt Ante Casha, Pave Ruića iz Postolar Trippera i Maria Alajbega iz klape Libar).

Na albumu se kao bonus nalazi i devet video spotova koji prate pjesme s albuma. 

Drugi CD sadrži album iz 2012., napravljen s bendom koji sada doživljava reizdanje. Njega  potpisuju Ante Cash i Zebrax, a sadrži 12 pjesama, među kojima se ističu "Tamo da putujem" u suradnji s Arsenom Dedićem, Mostarska, "Sretna nova 1984." i druge. Glazbu potpisuju Ante Cash i Erol Zejnilović, tekst Ante Cash, a aranžmane Erol Zejnilović i Luka Tralić. 

Ante Cash iza sebe ima dva albuma "U ime Oca i Novca" i "Gotovinski popust" te brojne hit singlove kao što su "Moja Cikla", "Neću više", suradnja s Edom Maajkom na pjesmi "Đe si buraz" te "Nema cijene" koja je svojevremeno bila službena himna Hrvatskog olimpijskog odbora. Održao je stotinjak koncerata diljem regije, a uskoro najavljuje turneju s bendom kojom će promovirati novi album. 

Ove godine Ante Cash oduševio je širu javnost singlovima "Milena" i "Vakula" koje se tjednima nalaze na svim hrvatskim top ljestvicama, a jednako je aktualan i božićni singl "Božićna".

Osim CD izdanja u pripremi je i istovjetno USB izdanje i to u nakladi od samo 10 primjeraka povodom 10 godina karijere. Paket za deset najvjernijih fanova moguće je nabaviti preko Facebooka ili Instagrama, a sadržavat će i majice, te karte za sve koncerte u 2016. godini.

''Ovo je presjek našeg rada u zadnje tri godine, koji smo sad zapakirali u idealan poklon za Božić. Što se samog sadržaja tiče, to je gomila kafanskih fora repera koji vješto balansira između ruralnog i urbanog. Sad idemo s odličnim bendom obić' cijelu Hrvatsku i BiH i predstavit sve te stvari s bendovskim zvukom'', rekao je Ante Cash.

Kopirati
Drag cursor here to close