Sinovi Mahale

Akcija darivanja krvi u Mostaru

Lifestyle / Flash | 23. 08. 2016. u 14:37 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje građana Sinovi Mahale Mostar je neprofitno udruženje koje već deset godina pozitivno djeluje u našem gradu. Uzimajući u obzir da svijest o značaju dobrovoljnog darivanja krvi kod nas nažalost nije dovoljno razvijena, Sinovi Mahale odlučili su provesti veliku reklamnu kampanju na području Grada Mostara kojom će pozvati građane da daruju krv.

Želja članova udruženja je da se građani upute da akcijama darivanja krvi trebaju odazivati redovno, a ne isključivo kada se dogodi hitan slučaj, a zalihe krvi nema dovoljno. Kampanja se radi u suradnji s transfuzijskim odjelima SKB Mostar (Bijeli Brijeg) i KB Dr. Safet Mujić, a ima za cilj popularizirati dobrovoljno darivanje krvi i povećati zalihe krvi u mostarskim bolnicama.

Cilj projekta je ukazati na potrebu i dobre strane darivanja krvi, a razdoblje u kojem će medijska kampanja biti realizirana je 24.kolovoza do 5. rujna. U sklopu medijske kampanje, svi zdravi sugrađani u dobi 18-60 godina će biti pozvani da na datum 5.rujna u terminu 7 i 30 do 15 sati daruju krv u njima najbližem transfuzijskom odjelu - SKB Mostar (Bijeli Brijeg) ili KB Dr. Safet Mujić (Južni logor).

Dobrovoljni darivatelji, ukoliko žele, mogu zatražiti i člansku iskaznicu čime bi postali redovni darivatelji krvi i stekli dodatne beneficije za sebe i članove uže obitelji.

“Nadamo se da će ova akcija imati pozitivan odjek među našim sugrađanima i rezultirati očekivanim povećanjem zaliha krvi u našim bolnicama. Odazovite se ovoj humanoj akciji na vrijeme, ne dopustite da hitan slučaj mora čekati našu reakciju!” , poručuju Sinovi Mahale.

Kopirati
Drag cursor here to close