Udruga Moj Grad

Akcija bojanja ograda na mostovima rijeke Radobolje u Dumu i Balinovcu

Lifestyle / Flash | 07. 04. 2014. u 11:28 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruge Moj Grad u ponedjeljak je održana akcija bojanja ograda na mostovima na rijeci Radobolji u mostarskim naseljima Dum i Balinovac.

Ova akcija je samo nastavak proljetnih aktivnosti Udruge, nakon pošumljavanja brda Hum te sudjelovanja u sličnoj akciji na brdu Fortica. Najavili su i brojne druge aktivnosti u sljedećih nekoliko dana, a jedna od njih je i sadnja nekoliko stotina borova na Trimuši.

''U susret Gospodarskom sajmu koji će se održati u Mostaru, odlučili smo krenuti u akciju farbanja ograda koje djeluju zapušteno u našem gradu. Prve dvije lokacije na kojima ćemo raditi su ograda na mostu u naselju Dum te u naselju Balinovac pored katedrale. Tu nećemo stati, idući projekt planiramo realizirati u suradnji s kućnim savjetima većine zgrada u Mostaru, a cilj nam je da se što više stanara uključi u akciju i da svaka zgrada u Mostaru ima lijepo i uređeno dvorište. Materijal za akciju osiguralo je JP Parkovi, a Grad Mostar dao je dozvolu za rad na javnim površinama,'' rekao je za Bljesak.info član Udruge Moj grad Mostar Darko Marić.

''Planiramo postaviti i kante za smeće po cijelom gradu jer ima situacija gdje građani Mostara nose smeće i po petnaest minuta do prve kante da ga bace,'' dodao je Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close