Mostar

Adnan Ćatić darovao štićenike Porodičnog centra slatkišima i tenisicama

Lifestyle / Putujte s nama | 30. 07. 2014. u 12:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački boksač, koji se bori pod njemačkom zastavom, Adnan Ćatić, poznatiji kao Felix Sturm, posjetio je u srijedu SOS Porodični centar Mostar i tom prigodom 50 štićenika tog centra darivao slatkišima i tenisicama.

U izjavi za novinare Ćatić je kazao kako je odlučio u vrijeme bajramskih praznika posjetiti ovu djecu i obradovati ih poklonom.

"Znam koliko rada i truda ljudi koji rade u ovom centru ulažu, a ja kao sportaš osjećam da moram pomoći tim ljudima i ovoj djeci. Posebno mi je drago pomoći djeci. I ja sam imam malog sina i znam koliko je svakom roditelju pomoć potrebna", dodao je Ćatić i najavio kako će i u buduće pomagati rad SOS Porodičnog centra Mostar.

Socijalna radnica Zumreta Humo zahvalila je boksaču na njegovoj pomoći, podsjetivši kako je Ćatić uz Porodični centar od samog početka njegovog djelovanja 2008. godine, kada je osigurao donaciju od 10.000 maraka za izgradnju i opremanje.

"Sretni smo što je Adnan izdvojio vremena doći danas i druži se s mališanima. Ove tenisice jako će dobro doći našim štićenicima. Školska godina uskoro počinje. Znamo kako je teška materijalna situacija i kako roditelji teško nalaze sredstva za opremanje svoje djece", dodala je Humo.

SOS Dječja sela u BiH od 2008. godine provode Program jačanja obitelji u svojim centrima u Sarajevu, Goraždu i Mostaru, koji obiteljima osigurava sveobuhvatan pristup podrške.

Program je namijenjen za obitelji koje su Obiteljskim zakonom prepoznate kao rizične. Trenutno je u rad SOS Porodičnog centra Mostar uključeno 78 obitelji sa 179 djece.

Kopirati
Drag cursor here to close