"Brotherhood"

Adisa Zvekić aka Diamusk – Glazbenica koja poziva na hrabrost!

Lifestyle / Flash | 05. 02. 2016. u 08:10 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznata po svom radu u bendovima Gluho Doba, Dubioza Kolektiv i La Cherga, Adisa Zvekić, aka Diamusk, objavila je singl "Brotherhood" kao najavu svog prvog solo albuma "WADADA".

Vokalistica, tekstopisac i autorica sada poznata kao Diamusk u singlu "Brotherhood"poziva na hrabrost u globalnom društvu. Pjesma je žanrovski kategoriziran kao alternativni pop sa primjesom reggae-a i dub-a te predstavlja primjeren sažetak za najavu albuma "WADADA".

‘’Zvuk Brotherhood-a nije uobičajeni Balkanski zvuk prisutan u bendovima s kojima sam prije surađivala već više teži ka internacionalnom popularnom glazbenom stilu. Sam zvuk je isprepleten snažnom porukom. Slušatelji će uskoro razumjeti da za bolji svijet, uprkos poteškoćama, moraju preuzeti kontrolu i osobnu odgovornost. Brotherhood je himna svakoga tko teži blagoslovu moćnih oruđa ljubavi, oproštaja i gospodarenja vlastitim životom’’, poručila je ova mlada glazbenica.



Inače, Diamusk je potpisala ugovor s Fjord Sound Records u prosincu 2015. kada je njezin projekt za izdavanje albuma na crowdfounding web stranici Kickstarter pronasao glazbeni izdavač i u potpunosti financirao produciranje albuma. Sada podržan od Fjord Sound-a, debi album "WADADA", ce izaći u ožujku / travnju 2016. Sve vokalne izvedbe i tekstove potpisuje Diamusk a kompozicije, aranžmane i produkciju potpisuje zajedno sa svojim suprugom Aldinom Hasanovićem. Mastering albuma radio je Djani Pervan, a za cover art je zaslužan je Sallex Perić.

"Jako smo sretni što možemo poruku od Diamusk prenijeti na svjetsku scenu. Njezin rad je tako iskren u svom zvuku i jasan glas čovječanstvu. Njezino iskustvo iz tmine rata i gladi prožima ovo glazbeno djelo istinskim vrijednostima i od srca. U svom dvadesetogodišnjem glazbenom iskustvu se može pohvaliti s više od 500 koncerata diljem Europe. Drago nam je da se vratila", poručili su predstavnici Fjord Sound Recordsa.

Kopirati
Drag cursor here to close