Stil života

Aca Lukas ovog tjedna u Mostaru

Lifestyle / Flash | 18. 08. 2014. u 20:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prepoznatljive melodije i jedinstveni stil koji već tradicionalno pune gradski bazen, sve će posjetitelje Daleke Obale prožeti emocijama u subotu, 23. kolovoza.

Na najboljem ljetnom klubu na otvorenom u Mostaru i Hercegovini nastupit će izvođač koji je preko noći postao tražen zahvaljujući svom upečatljivom izražaju, Aca Lukas! 

Svoj umjetnički nadimak Lukas dobio je po nazivu splavi u Novom Beogradu gdje je stekao popularnost početkom devedesetih. Među elitu ga je lansirao koncert u beogradskom klubu Hogar. Nastupivši kao zamjena, upoznao je Milana Šćepovića i Sašu Lunginovića. Zajedno su izvodili jazz i ciganske pjesme koje je Lukas obrađivao u vlastitom stilu što ga je učinilo slavnim tijekom nadolazećih godina.

Njegova prva solo skladba Pjesma od bola u tren oka je postala pravi hit, nakon čega su slijedile uspješnice Kafana na Balkanu, Bele ruže... 1999. Godine održao je svoj prvi trijumfalni koncert u beogradskoj dvorani Pionir pred više od 10. 000 posjetitelja. Nakon turneje osvaja publiku diljem svijeta, a istovremeno izdaje dva albuma za inozemno tržište.

Tri godine kasnije objavljuje jedan od svojih najuspješnijih albuma 'Nešto protiv bolova', a singlovima s istoimenog albuma 'Koma', 'Nešto protiv bolova' i 'Suncokreti' Aca potvrđuje svoj zvjezdani status. Nakon koncerta pred 20.000 obožavatelja, mediji ga prozivaju najboljim srpskim pjevačem.

Kopirati
Drag cursor here to close