Žene ih obožavaju

6 trikova kako učiniti štikle udobnijima

Lifestyle / Flash | 08. 10. 2015. u 16:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žene ih obožavaju, a muškarci vole vidjeti - visoke potpetice vizualno izdužuju noge i popravljaju figuru. Još samo da nisu neudobne za nošenje, gdje bi im bio kraj...

Srećom, postoje trikovi s kojima štikle mogu postati udobnije i trajati dulje, a žene u njima pravilnije hodati.

1. Mekani umetci protiv žuljeva
Za izrazito krute štikle nema druge nego u njih umetnuti silikonske ili umetke od gela na ključna mjesta gdje najviše žuljaju, bila to peta ili potplat. To može uvelike omekšati osjećaj prilikom hodanja i smanjiti pritisak na nogu, prenosi Bustle.

2. Brusni papir protiv klizanja
Neke štikle imaju posebno glatko dno, po kojemu se noga u najlonkama zna klizati i pritom smanjiti stabilnost te narušiti gracioznost pokreta. Vrlo jednostavno rješenje u ovom je slučaju obični brusni papir, kojim se izbrusi unutarnja površina cipele tako da ona postane hrapava, a stopalo prestane proklizavati.

3. Dezodorans nije samo za svježinu
Za dozu mekoće i sprečavanje trenja stopala o cipele, potrebno je samo dezodoransom u sticku ili roll-onu premazati unutrašnjost cipela.

4. Ženstveno hodanje
Manekenke na pistama kroče poprilično velikim koracima, ali razlog tomu nije samo vizualni dojam, već i veća stabilnost prilikom hodanja, čvršće "gaženje", ali i veće samopouzdanje te ženstveniji hod u kojemu se ljuljaju bokovi.

5. Led za tijesne cipele
Ako se čini kako su štikle pomalo tijesne i noga je u njima previše stisnuta, nije ih potrebno baciti, već primijeniti trik s ledom: vrećicu valja napola ispuniti vodom i postaviti je u unutrašnjost cipele, koja se potom preko noći smjesti u zamrzivač. Voda se zamrznula i razvukla cipelu - u tomu je cijela mudrost.

6. Skraćivanje potpetica
Gotovo se svake štikle kod postolara mogu skratiti za jedan do dva centimetra bez očiglednog narušavanja estetike cipela, a to može znatno olakšati hodanje i smanjiti pritisak na prednji dio stopala, prenosi 24sata.

Kopirati
Drag cursor here to close