Volonterska akcija

50 000 građana ove godine u akciji Let's do it – očistimo zemlju za 1 dan

Lifestyle / Flash | 15. 04. 2014. u 11:09 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u prostorijama zgrade Ujedinjenih naroda u Sarajevu održana konferencija za medije u cilju najave ovogodišnje akcije čišćenja 'Let's do it – očistimo zemlju za 1 dan', koja će biti realizirana na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine 26. i 27.04.2014., sa početkom u 09.00 sati.

Akcija "Let's do it – očistimo zemlju za 1 dan" najveća je volonterska akcija u povijesti BiH posvećena prvenstveno čišćenju ilegalnih deponija smeća u jednom danu, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, odnosno zaštićenih područja. Nositelji projekta su udruženja građana „Ruke“ iz Sarajeva i „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke, dok je generalni partner HT Eronet.

"S ciljem ostvarenja svoje vizije o čišćoj i ljepšoj Bosni i Hercegovini, 'Let's Do It' i ove godine organizira akciju čišćenja divljih deponija otpada kao i zelenih površina. Akcija se organizira 26. i 27.4. u više od 110 općina u Bosni i Hercegovini.

Očekujemo da će u akciji sudjelovati više od 50 000 građana koji će skupiti 10 000 tona smeća. Glavni cilj naših akcija je podizanje svijesti o važnosti zaštite životne sredine. Zahvaljujemo se svim sponzorima koji su prepoznali vrijednost ove akcije i pozivamo i ostale društveno odgovorne tvrtke da uvide da ova akcija donosi dobrobit svima nama i pomognu u osiguravanju vode, sokova i rukavica za sve volontere. Svi građani su pozvani da se registriraju na našoj web stranici www.letsdoit.ba i da 26. i 27. 4. budu dio najvećeg volonterskog pokreta u povijesti Bosne i Hercegovine. Daj i ti svoj doprinos u stvaranju ljepšeg okruženja za sve nas. Let's Do It.", kazao je Božidar Mihajlović, predsjednik UG „Ruke“.

Treću godinu zaredom, kao generalni partner, akciju podržava poduzeće HT Eronet koje sa zadovoljstvom stoji uz društveno korisne akcije sa ciljem unaprjeđivanja životnih uvjeta u našoj zemlji.

"Želio bih naglasiti kako evo već treću godinu imamo čast podržati akciju „Let's do it- očistimo zemlju za jedan dan“ kao generalni partner projekta. Ovakvi i slični projekti pokazuju kako se može puno napraviti u jednom danu za dobrobit sviju. Ovaj projekt iz godine u godinu raste i razvija se, te se nadamo da će i broj volontera rasti, a to znači da raste i svijest građana o važnosti zaštite naše životne sredine. Od početka smo prepoznali značaj ove akcije, te ćemo i ubuduće pružati podršku ovakvim, ali i sličnim projektima. Djelatnici HT Eroneta će se također odazvati ovoj akciji, te će sudjelovati u čišćenju našeg okoliša na različitim lokacijama", kazao je Vanja Gavran, rukovoditelj Odjela za korporativne komunikacije HT Eronet.

Kopirati
Drag cursor here to close