veselo

5. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market – sarajevska zimska bajka!

Lifestyle / Flash | 01. 12. 2015. u 17:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peti Coca-Cola Sarajevo Holiday Market bit će održan od 9. prosinca 2015. do 14. siječnja 2016. na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović i na Trgu djece Sarajeva u Sarajevu. Jedinstvena vesela zimska bajka i ove godine će upotpuniti zimsku ponudu glavnog grada BiH kroz mnoštvo zabavnih sadržaja.

Najveselije će biti u PAN Winter Pub-u, gdje će posjetitelji svakog dana moći uživati u koncertima, promocijama, degustacijama, a Market će i ove godine donijeti pregršt zabava za najmlađe u sklopu dječje igraonice - Argeta Junior Play House.

Na Trgu djece Sarajeva, ispred BBI Centra, bit će postavljena bina na otvorenom - BH Telecom ULTRA Stage, gdje će se svakodnevno, tijekom trajanja Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, događati programi za djecu i mlade.

Radovi na postavci sadržaja Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu već teku punom parom i za očekivati je da će sve biti spremno za svečano otvorenje Marketa 9. prosinca, kada će biti upaljena bogato ukrašena jelke visoka preko 20 metara.

Ove godine grad Zagreb donirao je gradu Sarajevu dio ukrasa koji će krasiti središnju gradsku jelku, pa će ona biti još raskošnija. Riječ je o dnevnim dekoracijama, tradicionalnim igračkama sa sjevera Hrvatske koje su uvrštene na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine, a među kojima se nalaze licitarska srca, paprenjaci, ogledalca...

Peti Coca-Cola Sarajevo Holiday Market će paljenjem svjetla na središnjoj gradskoj jelci otvoriti gradonačelnici Sarajeva i Zagreba, prof. dr. Ivo Komšić i Milan Bandić. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-a.

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dio je projekta “PHOENIX – Kultura za budućnost”, kojeg financira EU, a realizira Općina Stari Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekt “PHOENIX – Kultura za budućnost” dio je programa “Sarajevo 2014” kojeg financira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close