Španjolski trg

40 timova na Mostarskim susretima

Lifestyle / Flash | 25. 04. 2015. u 16:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalna manifestacija 'Mostarski susreti 2015' uspješno je završena. Savez izviđača Grada Mostara bio je domaćin za više od 300 izviđača iz cijele Bosne i Hercegovine i regije. Bilo je ukupno četrdeset ekipa u obje kategoriji natjecanja.

Predsjednik Odreda izviđača 'Radobolja' iz Mostara Jakiša Stančić u izjavi za medije rekao je kako su na današnje 'Mostarske susrete' došli izviđači iz Travnika, Ilidže, Širokog Brijega, Metkovića, Viteza, Jablanice, Zenice i drugih gradova BiH. "Obavljeno je natjecanje u nekoliko disciplina, a potom su proglašeni i najbolji. Prva tri mjesta dobili su pokale i medalje. Pobjednička ekipa dobila je i prijenosni pokal koji će krasiti njihove prostorije narednih godinu dana", rekao je Stančić.

'Mostarski susreti' su cjelodnevno natjecanje, podijeljeno u dvije kategorije: Vesela olimpijada za pčelice i poletarce, te Izviđački višeboj za mlađe izviđače i planinke. U kategoriji Vesela olimpijada pobjedu su odnijeli poletarci i pčelice OI 'Radobolja', Mostar, ekipa 'Sokolovi'. Drugo mjesto pripalo je ekipi 'Štrumpfovi“ iz OI Ustikolina, Stolac, a treće mjesto ekipa 'Jablan' iz OI Jablan, Jablanica.

U kategoriji Izviđački višeboj najbolji su bili ekipa 'Penzioneri', OI Igman 92, Hrasnica. Na drugom mjestu je ekipa 'Simpsonovi', OI 'Zvijezda' iz Vareša, a treće 'Bijelo dugme', OI 'Safet Ribić' iz Nemile. Na otvaranju natjecanja održan je kulturno - zabavni program u kojem su sudjelovali plesni studio B-dance i Mostarske mažoretkinje.

Savez izviđača Grada Mostara zahvalio je organizacijama i ustanovama koje su pomogle održavanju ove manifestacije. Zahvale su upućene Gradu Mostaru, Bingo d.o.o., Hrvatske pošte Mostar, Odjelu za urbanizam Grada Mostara, Zavod za prostorno uređenje, Antonio trade, Violeta d.o.o., Megako, LOT timu, Pekarni 'Julija' i RSC Radobolja. Također hvala i Gimnaziji Mostar, VI Osnovnoj školi, Policijskoj upravi Mostar i Hitnoj službi Doma zdravlja. Pored natjecanja, stariji izviđači su razgovarali o daljnjim planovima, te programu rada izviđača Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close