Široki Brijeg

‘Život je truba’ za posljednji dan Mediteran Film Festivala

Kultura / Flash | 27. 08. 2016. u 08:10 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MFF Fora naziv je programa koji je otvorio treći dan Mediteran Film Festivala a u sklopu kojeg je, na prijepodnevnim projekcijama u prepunom kinu Borak u Širokom Brijegu, za djecu prikazan film ‘Ups!Noah je otišao’.

Program u konkurenciji treći dan Festivala otvorila je ‘Kafa’, redatelja Aida Bešića, bh. dokumentarac iz kategorije kratkometražnih u kojoj su još prikazani i hrvatski film ‘Višak popušim sam’, crnogorska ‘Eoha’, egipatski film ‘Moj prozor’, izraelski ‘Sva prava pridržana’, te španjolski ‘Portret tvorca igračaka’.

Veliko zanimanje publike trećeg dana Festivala privukao je film iz konkurencije dugometražnih, ‘Houston, imamo problem’, dokumentarac slovenskog redatelja Žige Virca nastao u produkciji HBO-a, koji donosi priču o prodaji jugoslovenskog svemirskog programa Amerikancima. Jakoj konkurenciji pridružili su se i turski ‘Sjever’, te izraelski ‘Tko će me voljeti sada?, prikazani u kategoriji dugometražnih dokumentaraca.

Paralelno s projekcijama u kinu Borak, na otvorenom kinu u središtu grada, ljubitelji filma imali su priliku vidjeti ‘Ljubav i prijateljstvo’ te HBO dokumentarac ‘Chuck Norris u borbi protiv komunizma’ čijom projekcijom je i završen treći dan Festivala.

U subotu 27. kolovoza, MFF će uz program za djecu i filmove u konkurenciji, obilježit projekcija igranog filma ‘Život je truba’, hrvatskog redatelja Antonia Nuića. Komedija, koja pršti humorom, optimizmom, glazbenim evergreenima i prvorazrednim glumačkim nastupima, nakon dodjele nagrada i proglašenja pobjednika zatvoriti će17. izdanje ovog Festivala.

Više informacija o sadržaju 17. Mediteran Film Festivalu potražite na službenim web (www.mff.ba) i Facebook stranicama.

Kopirati
Drag cursor here to close