Božić

Žive jaslice po prvi put u Drvaru i Bosanskom Grahovu

Kultura / Flash | 21. 12. 2014. u 17:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu božićnih blagdana, Župe sv. Josipa u Drvaru i sv. Ilije proroka u Bosanskom Grahovu priređuju po prvi put kulturno-duhovnu manifestaciju "Božić u Drvaru i Grahovu“.

Program će se održati u Drvaru u ponedjeljak 22. prosinca 2014., na otvorenom prostoru ispred župne crkve, s početkom u 18 sati, a u Bosanskom Grahovu u utorak 23. prosinca 2014., ispred župne crkve u Obljaju, također u 18 sati.

U programu će, izvodeći pučke božićne pjesme, nastupiti: zbor djece drvarske župe, Franjevačka mladež (FRAMA) iz Livna, KUD „Dinara“ Livno (ogranak folklorne sekcije iz Ljubunčića), dok će prigodnu božićnu poeziju recitirati mladi iz Župe u Drvaru.

Vrhunac programa bit će uprizorenje živih betlehemskih jaslica s likovima i životinjama prema evanđeoskim izvještajima i kršćanskoj tradiciji, u izvedbi mladih Župe sv. Josipa u Drvaru.

Za vrijeme i nakon programa, na vanjskom prostoru ispred župne crkve u Drvaru održat će se mali božićni sajam na kojem će se moći kupiti i kušati neki domaći proizvodi (sir, kuhano vino i rakija, čajevi, božićni nakit i čestitke.

Kopirati
Drag cursor here to close