Predstava

Zimska bajka o Lani i njezinom plišanom medi

Kultura / Flash | 07. 12. 2016. u 08:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 10.12.2016. u 11,00 sati u Lutkarskom kazalištu Mostar pretpremijerno ćemo izvesti predstavu „Zimska bajka o Lani i njezinom plišanom medi“

Autor ove priče je Marko Pejović, a redatelj predstave Boris Čakširan.

Riječ dramaturga:

Svijet je postao mjesto u kojem se ljudski odnosi hlade, ostaje samo inje ondje gdje je u tvojoj bila druga ruka. Osjećamo manjak zajedničke prisutnosti. Djeca ne uče dovoljno o tomu koliko je važan kontakt u ljudskim odnosima, a roditelji su preplavljeni zahtjevima da ulažu svoje vrijeme i energiju u proizvodnju novca. To su okolnosti u kakvim srećemo Lanu i Dadu (Laninog plišanog medu). Mede su se uvijek brinule o tomu da djeca ne budu usamljena kada mama i tata nisu tu. Medo je prijatelj s kojim se dijele osjećaji. Ali što biva kada Dado preuzme svu Laninu ljutnju i pobuni se protiv nepravde, manjka nježnosti i razumijevanja? Kako će i sama Lana reagirati kada prepozna svoje osjećaje kod Dade, i kako će to pomoći roditeljima da se ponovo vrate na put zajedništva i ljubavi? A taj put nije tako teško naći, ako dopustimo da čujemo glasove koji nas iz nekih daljina dozivaju. Što je glas snažniji, put ka drugoj osobi je jasniji. Eto, to je zasigurno saznala naša Lana.

U predstavi igraju:
Marta Haubrich – Lana
Jadranka Popović Miljko – Dado
Anela Planinić – Mama, Laptop, Papiri
Tibor Oreč – Tata, Radijator Rale
Ivan Nevjestić – Kaput, Djed Mraz, Papiri

Tekst i dramatizacija: Marko Pejović
Redatelj: Boris Čakširan
Likovna oprema: Ivana Radić
Izrada lutaka: Ivana Radić
Izrada scenografije: Ivana Radić i Zoran Grubešić
Glazba: Gabrijel Prusina
Prijevod i lektoriranje: Martina Arapović
Asistentica redatelja: Jadranka Popović Miljko
Dekorater: Zoran Antonijević
Inspicijent/Ton majstor: Dario Šunjić
Majstor svjetla: Zoran Grubešić

Ulaznice za pretpremijeru se mogu kupiti u subotu, 7.12. na blagajni Lutkarskog kazališta Mostar po cijeni od 3 KM, sa početkom prodaje u 10,00 sati, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close