Obnovljena predstava

Žene drugi put pričaju 'Sve o ženama'

Kultura / Flash | 18. 12. 2014. u 10:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Sve o ženama' ispričano je već 2006. godine kada je postavljen ovaj kazališni komad autora Mire Gavrana u režiji Roberta Raponje, a sutra će se priča o ženama vratiti na kazališne daske.

''Zašto je došlo do obnove, pa volim reći da je nepravda nanesena toj predstavi sada ispravljena. S obzirom koliko je u nju uloženo nije doživjela puni procvat. Bila je kratkog vijeka iz nekih nesretnih okolnosti morala se skinuti s repertoara, a dobro se sjećam da je to predstava koju je publika voljela gledati. Nadam se da ćemo imati priliku to sada ispraviti'', rekla je Jelena Kordić Kuret, koja je bila jedna od glumica u prvoj postavi ove predstave, pa je obnova ovog projekta pripala upravo njoj, jer

redatelj nije bio u mogućnosti cijelo vrijeme biti s glumicama.
''Trudili smo se ponovno pokrenuti predstavu i staviti je na noge. Neminovno je da je došlo do promjena je imamo dvije nove glumice Nikolinu Marić i Angelu Bulum koje su svojim entuzijazmom prema radu i ovom komadu unijele novineu predstavu'', dodala je Kordić Kuret.

Redatelj Robert Raponja je kazao kako je ova predstava vrlo intrigantan, životno i duhovito ispisan dramski tekst, koji prati pet priča koje imaju različite učinke. Govori o ženama, ženskim sudbinama, potrebom za realizacijom, ostvarivanjem karijere, za prepoznavanjem majčinskih odnosa prema kćerima, ali da predstava zahtjeva jednu vrstu glumačke discipline.

''Djevojke su bile inventivne pa su neke stvari aktualizirale, promijenile su okolnosti u određenim scenama i nadogradile svojim iskustvom. Ja sam došao na zadnje probe upravo da se predstava suštinski ne razlikuje, jer režija je uspostava vrijednosnih komunikacija, i bitno je da se suština ostavi i traje. Također jako je važno tko igra novu ulogu, to je sada potpuno nova predstava, jer igraju nove glumice, a suštinski se ne razlikuje'', kazao je Raponja.

Nikolina Marić i Angela Bulum su izrazile veliko zadovoljstvo što sudjeluju u ovoj predstavi. Obje su gledale prvu izvedbu predstave, te ističu da im je ovo bio velik izazov.
''Predstava je svakako izazov za nas, brza je zanimljiva, prati pet likova, a s obzirom da se drugi put postavlja na scenu, nadamo se da je se publici svidjeti i ova verzija'', rekle su glumice.

Iako priča govori o puno aspekata u životu žena, glumice su rekle 'iako su žene kompleksna bića i nikako se ne može ispričati sve o ženama, mi smo pokušali'.
Predstava „Sve o ženama“ vodi nas kroz pet različitih priča iz svakodnevnog života koje razumiju sve žene na svijetu. Vještim preplitanjem komedije i drame priča nam o prijateljstvu, karijeri, ljubavi, djetinjstvu i starosti. Dvije sestre u svađi zbog jednog muškarca u kojega su obje bile zaljubljene, druge dvije žene povezane velikim prijateljstvom koje je ušlo u krizu zbog upada u njihov život treće žene, tri tajnice koje rade u istom poduzeću, tri djevojčice koje polaze isti vrtić, tri starije žene zajedno u istom domu.

U predstavi ćete vidjeti vještu i brzu transformaciju tri glumice u petnaest likova kroz niz komičnih obrata.

Ulaznice za premijerno i reprizno izvođenje predstave su u prodaji. Cijena ulaznice je 10 KM. Cjelokupan prihod od prodatih ulaznica za premijerno izvođenje, HNK Mostar će donirati u okviru akcije koju organizira Večernji list BiH „Darujmo im dom“ kojom se prikupljaju sredstva za obnovu kuća stradalima u posljednjim poplavama.

Kopirati
Drag cursor here to close